ye-logo.v1.2

До Польщі поїхала медкомісія для обстеження пораненого в АТО хмельницького спецпризначенця Петраківського

Суспільство 2115
Разом із комісією до сина вирушив батько.
Разом із комісією до сина вирушив батько. . Фото: скріншот з відео 5 каналу

Зараз українські медики мають визначити стан хворого, зокрема чи можна його транспортувати.

До Польщі поїхала міжвідомча комісія з головними медичиними спеціалістами Міноборони і МОЗ для обстеження пораненого в АТО військовослужбовця – майора Олександра Петраківського. Про це повідомив батько бійця Петро Петраківський. 

Наразі поранений перебуває у Воєводському реабілітаційному шпиталі міста Гурово-Іловецьке Республіки Польща. За словами батька, комісію відправили за дорученням Президента України.

"Зібрали цілу комісію з медиків. Вони мають визначити стан Олександра, зокрема чи можна його транспортувати. Мене це трохи насторожує, бо якщо напишуть у документі, що його не можна перевозити, то все даремно. Адже в Україні немає закладів, де його б вилікували. Надіємося, що все буде добре", - розповів Петро Петраківський телефоном. 

Чоловік літаком разом з комісією вирушив до сина. Він сам знайшов заклад у Сполучених Штатах, де роблять подібні операції, та лікування стане у 700 тисяч доларів. Як відомо, Олександр Петраківський впав у кому через лікарську помилку.

Нагадаємо, 20 липня 2014 року група спеціального призначення під керівництвом Олександра Петраківського, забезпечуючи проходження колони нашої техніки до аеропорту Луганська, потрапила у засідку. У ході бою Олександр Петраківський віддав підлеглому свій кевларовий шолом і врятував йому життя. Але сам отримав важке поранення в голову, однак продовжував керувати діями групи, виносив поранених у безпечне місце, що дозволило забезпечити передислокацію колони.

Фото: rivne1.tv Спецпризначенець постраждав не від важкого поранення на Луганщині, а в тилу, від рук медиків

За виняткову мужність, героїзм і незламність духу, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України Указом Президента Олександру Петраківському присвоєно звання Герой України з врученням ордена «Золота Зірка». Батько спецпризначенця виставив нагороду на продаж, аби зібрати кошти йому на операцію. 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую