ye-logo.v1.2

На Хмельниччині чиновники розтратили кошти, виділені на житло для сім’ї загиблого в АТО Героя України Івана Зубкова

Кримінал 2603
Придбане приміщення непридатне для проживання
Придбане приміщення непридатне для проживання. Фото: censor.net.ua

Процедура закупівлі не проводилась, а трикімнатну квартиру придбали за завищеною ціною.

У Деражнянському районі прокуратура спільно з СБУ виявила порушення закону при використанні коштів державного бюджету, виділених на придбання житла для сімей загиблих військовослужбовців, які брали безпосередню участь  в антитерористичній операції, а також для інвалідів I-II груп з числа військовослужбовців, які брали участь у зазначеній операції, та потребують поліпшення житлових умов.

“Встановлено, що у 2015 році у розпорядження Деражнянської РДА для вказаних цілей надійшло понад 406 тисяч гривень. Тоді ж було прийнято рішення забезпечити житлом сім’ю (дружину та двоє неповнолітніх дітей) загиблого Героя України Івана Зубкова», - повідомили в прокуратурі.

Вартість придбання 1 кв. м загальної площі житла для такої категорії осіб визначається за результатами закупівлі та повинна бути найнижчою серед запропонованих учасниками торгів. Однак, всупереч цим вимогам, службовими особами райдержадміністрації процедура закупівлі не проводилась, а трикімнатна квартира загальною площею більше 62 кв. м у м.Деражня була придбана у приватної фірми за 406 тисяч гривень за завищеною ціною.

Як повідомив начальник відділу місцевої прокуратури Павло Маслюк, наразі з’ясовано, що ринкова вартість 1 кв. м житла у будинку, де куплено зазначену квартиру, на момент придбання складала на майже тисячу гривень менше затраченої. Крім того, приміщення непридатне для проживання та має певні будівельні недоліки.

Таким чином, незаконні дії службових осіб РДА призвели до розтрати бюджетних коштів. За вказаним фактом Деражнянським відділом місцевої прокуратури до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за частиною 2 статті 191 Кримінального кодексу України щодо розтрати чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем. Слідство у кримінальному провадженні доручено територіальному відділенню поліції.

Нагадаємо, командир роти вогневої підтримки Іван Зубков у січні 2015 року брав участь у деблокуванні підрозділів, що боронили донецький аеропорт. Під час одного з боїв він викликав вогонь артилерії на себе, прикривши відхід підрозділу. Старший лейтенант загинув унаслідок підриву бойовиками другого поверху нового терміналу ДАПу. Поховали його в Деражні.

У січні цього року Президент присвоїв 90-му окремому аеромобільному батальйону 81-ї окремої аеромобільної бригади високомобільних десантних військ ім'я Героя України старшого лейтенанта Івана Зубкова.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую