ye-logo.v1.2

У День скорботи і пам’яті жертв війни хмельничани вшанували загиблих

Суспільство 1885
Вшанувати пам
Вшанувати пам'ять жертв війни зібралися ветерани, представники влади та громадськість. Фото: автора

Рівно 75 років тому нацистська Німеччина напала на Радянський Союз.

Сьогодні, 22 червня, на військовому кладовищі у Хмельницькому зібралися ветерани, представники влади та громадськість. Із квітами та вони прийшли вшанувати подвиг воїнів та згадати той перший день Другої світової війни. 

“Коли розпочиналась війна я вже був курсантом. Пам'ятаю, у той день не було ранкової зарядки, ми поснідали і відразу надійшла команда провітрити намети. Через 10-15 хвилин пролунав сигнал “Тривога”. Ми подумали що нам зіпсували вихідний день. Таким як я, 18-річним хлопцям, не було страшно, бо ми до кінця не розуміли, що відбувається. Страшно стало пізніше!, - розповідає Зільман Єлєвіц.

Ветеран двічі був поранений, один раз контужений, і війну пройшов від початку до кінця. Каже, що обов'язок змушував бути безстрашним. За свою безстрашність, отримав 8 бойових орденів і більше 10 інших різних нагород.

Хмельничани приходи із портретами загиблих родичів

“Мені на час початку війни виповнилось 17 років. Сьогодні якраз 75 років як я добровільно пішов до армії і прийняв перше бойове хрещення. Воював в обороні Києва, Курській битві, зняття останнього кільця Балканів і Ленінграду, звільняння Талліна та інші. І так я воював з першого до останнього війни на фронті”, - розповідає Іван Бабак.

22 червня минає рівно 75 років з початку Другої світової війни

Він закликає усі питання не зі зброєю в руках, а за мирним столом. Просить не забувати мир і бути готовим до захисту країни.

“Сьогодні я прийшов із табличкою, на якій фото моїх дідусів та і брата мого батька. Вони люди скромні були і не дуже щось розказували про ті часи. Їх нагороди я знайшов в Інтернеті, там інформація вся оцифрована є. У всіх українців хтось воював на фронті”, - розповідає хмельничанин Олександр Остапенко.

Вшанувати пам'ять усіх тих, хто воював, прийшли представники влади

Чоловік розповідає, що з табличкою він приходив і у минулому році. 

Мешканці міста пам'ятають своїх рідних, які воювали за мир

Учасники заходу поклали квіти до пам'ятника 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую