ye-logo.v1.2

Важкопораненого Героя України спецпризначенця майора Петраківського доставили з Польщі до Києва

Допомога 3885
Рідні доглядають за Олександром краще, ніж українські лікарі
Рідні доглядають за Олександром краще, ніж українські лікарі. Фото: wz.lviv.ua

Зараз проводиться діагностика його стану і складається план лікування.

Бійця 8 окремого полку спеціального призначення, Героя України Олександра Петраківського, який проходив лікування в Польщі, доставили до Київського військового госпіталю. Про це виданню “Є” повідомив батько пораненого спецпризначенця Петро Петраківський.

За його словами, 29 червня сина переправили літаком Повітряних сил Збройних сил до Києва. Зараз тут роблять діагностику стану спецпризначенця, у нього взяли аналізи й проводять обстеження організму.

«Міноборони направило звернення до посольств Німеччини, США, Японії, Італії, Франції та Естонії з приводу залучення фахівців цих країн до діагностики та складання плану лікування Олександра. Після цього вирішать, куди його відправлятимуть на реабілітацію. Питання під особистим контролем міністра оборони. Мене радує, що справу мають вирішити не через місяці, а через 7-10 днів. Шанси, що Олександр може стати на ноги, - великі”, - розповідає Петро Петраківський.

Як він зауважує, підключився до вирішення проблеми сам Президент, який особисто обіцяв допомогти. Чоловік сподівається, що сина нарешті відправлять на лікування за кордон, оскільки в Україні немає закладів, де Олександр зміг би пройти необхідну йому реабілітацію.

Нагадаємо, 20 липня 2014 група спеціального призначення під керівництвом Олександра Петраківського, забезпечуючи проходження колони нашої техніки в аеропорт Луганська, потрапила в засідку. У ході бою Олександр віддав підлеглому свій кевларовий шолом, тим самим врятувавши йому життя. Але сам зазнав важкого поранення в голову, проте продовжував керувати діями групи, виносив поранених у безпечне місце, що дозволило забезпечити передислокацію колони.

Під час лікування воїна в госпіталі було зроблено лікарську помилку, факт якої визнано комісією МОЗ: йому ввели дуже велику дозу наркозу, через що в Олександра зупинилося серце, а трубку для дихання вставили в стравохід. Відтоді родина постійно збирає кошти на продовження лікування і реабілітацію Героя України за кордоном і навіть виставила на продаж його нагороду Героя України. У червні 2016 року в питання втрутилася Адміністрація Президента, яка обіцяє допомогти з лікуванням. 

Раніше Кабінет Міністрів розглядав питання про виділення не менше 700 тисяч доларів для лікування пораненого спецпризначенця в одній з кращих клінік США - Memorial Hermann в Х'юстоні. Цю клініку знайшов його батько, бо в Україні такі операції не роблять.

Допомогти Олександру Петраківському можна, переказавши гроші на рахунок у ПриватБанку: 4731217108245547. Телефон батька: 067-34-82-170 (Петраківський Петро Станіславович).

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую