ye-logo.v1.2

На Хмельниччині ще одному аграрному ліцею повернуть 90 гектарів земель

Суспільство 1619
Землі незаконно орендували підприємства
Землі незаконно орендували підприємства. Фото: з архіву

Землі незаконно орендували підприємства.

Господарський суд задовольнив черговий позов прокуратури Хмельницької області про звільнення незаконно орендованих земель, що перебувають у користуванні державних навчальних закладів. У прокуратурі кажуть, що суд визнав недійсним договору про виробництво (вирощування) сільськогосподарської продукції. Вказана територія перебуває у власності держави та призначена для користування професійно-аграрного ліцею.

“Цей договір між ТОВ і професійно-аграрним ліцеєм, розташованим на території Хмельницького району, було укладено без дозволу Міністерства освіти і науки України. За умовами угоди навчальний заклад зобов'язався не створювати перешкоди у доступі до земельної ділянки площею 90 га для її обробітку і збору урожаю товариством. Таким чином, земля була надана у користування ТОВ для ведення товарного сільськогосподарського виробництва і отримання прибутку незаконно, що суперечить її цільовому призначенню”, - повідомляють у прокуратурі області.

Це уже другий задоволений судом позов прокуратури. На початку червня за позовними вимогами Городоцької місцевої прокуратури суд забов'язав орендаря звільнити незаконно займану земельну ділянку площею 190 га державного навчального закладу.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую