ye-logo.v1.2

ЗНО на Хмельниччині пройшло відкрито і без значних порушень

Суспільство 2238
Фото: studway.com.ua

Більшість тих, хто складав іспит, задоволені якістю тестів.

Громадянська мережа ОПОРА оприлюднила підсумки спостереження за проведенням зовнішнього незалежного оцінювання на Хмельниччині. Спостерігачі зафіксували, окрім незначних порушень, відсутність металодетекторів на тестуванні з української мови та літератури та невелику кількість шпаргалок у туалетах.

Як повідомив сьогодні, 30 червня, координатор кампанії спостереження Громадянської мережі ОПОРА в Хмельницькій області Андрій Попик, ЗНО в області пройшло відкрито і без значних порушень. Однак, на його думку, відсутність перевірки металодетекторами під час першого тестування ймовірно вплинуло на наявність заборонених засобів в абітурієнтів.

“Явка цього року склала від 90 до 97 відсотків. Крім спостерігачів ОПОРИ, були і спостерігачі здебільшого з батьківських комітетів — мами десятикласників, - говорить Андрій Попик. - Щодо порушень, то на тестуванні з історії в пункті, що знаходився у ХНУ, вилучили одного учасника через наявність в нього мобільного телефону. Інших випадків знаходження технічних засобів не зафіксовано”.

Андрій Попик розповів про результати спостереження

За словами координатора, був випадок, коли на тестуванні з української мови у Хмельницькому молоду маму не відпустили на вулицю, щоб погодувати немовля. На пункті тестування прийняли рішення, що якщо вона покине приміщення, то вже не зможе повернутися.

“Також аудиторії були обладнані для людей з особливими потребами, був сурдоперекладач, а учасникам дозволили мати слухові чи інші апарати”, - зауважив Андрій Попик.

Під час ЗНО з української мови і літератури ОПОРА спільно з Фондом “Демократичні ініціативи” провели опитування учасників щодо того, як вони до нього ставляться. За словами Андрія Попика, результати опитування показали, що абсолютна більшість (96 відсотків) задоволені якістю тестів. Не довіряють системі лише 6 відсотків респондентів.

“Послугами репетиторів користувалися 37 відсотків опитаних, більшість з них — діти із заможних сімей. 72 відсотки респондентів вважають, що тих знань, які здобуваються в школі, достатньо для складання ЗНО”, - розповів координатор ОПОРИ.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую