ye-logo.v1.2

На Хмельниччині оштрафували «директорів» двох фіктивних підприємств

Кримінал 1780
«Директори» двох фіктивних підприємств отримали судові вироки
«Директори» двох фіктивних підприємств отримали судові вироки. Фото: cheline.com.ua

Ці люди прикривали злочинну діяльність.

Двоє безробітних мешканців Житомирщини були фіктивними керівниками підприємств на території Новоушицького та Летичівського районів. Про це повідомили у фіскальній службі області.

“У суді доведено, що вони у листопаді 2015 року, у змові з невстановленими особами, за обіцяну їм невелику грошову винагороду погодились переоформити на себе по одному підприємству”, - зазначають фіскальники.

Як зазначають у відомстві, підставні «директори» особисто не займалися господарською діяльністю, а стали формально засновниками і керівниками підприємств лише для прикриття злочинної діяльності, пов’язаної з незаконним формуванням податкового кредиту з ПДВ та надання послуг підприємствам реального сектору економіки з мінімізації податкових зобов’язань.

Вказаних осіб визнано винуватими у вчиненні злочину, передбаченого частиною 2 статті 28  та частиною 1 статті 205 (вчинення фіктивного підприємництва за попередньою змовою групою осіб, тобто придбання суб’єктів підприємницької діяльності (юридичних осіб) з метою прикриття незаконної діяльності) Кримінального кодексу України. У межах санкції зазначеної статті їм призначено покарання у вигляді штрафу у розмірі 600 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (10200 гривень) кожному.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую