ye-logo.v1.2

Без погонів, форми і монет: з прикордонної академії випустили 158 цивільних студентів

Суспільство 4399
Урочисте дійство розпочалось із спільного виконання Державного Гімну України
Урочисте дійство розпочалось із спільного виконання Державного Гімну України. Фото: прес-служба Національної академії

Цього року дипломи з відзнакою отримали 25 випускників.

 У Національній академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького 30 червня відбувся черговий випуск цивільних студентів, які здобували вищу освіту за спеціальностями «Право», «Філологія», «Автомобільний транспорт». Про це повідомили у прес-службі навчального закладу.

Цьогоріч Національна академія випустила 158 молодих фахівців, із них зі ступенем вищої освіти бакалавр – 88 студентів, за освітньо-кваліфікаційним рівнем спеціаліст – 70 студентів. Диплом з відзнакою отримали 25 випускників, прізвища 6-х з них занесено на Дошку пошани. Продовжують навчатися в стінах академії ще біля 300 студентів 1-го, 2-го та 3-го курсів.

Не всі студенти поспішають покидати стіни рідного навчального закладу. Більшість випускників бакалаврського рівня вищої освіти продовжать навчання для отримання дипломів вищого ступеня освіти «спеціаліст» та «магістр» за спеціальностями «Правоохоронна діяльність», «Філологія», «Автомобільний транспорт».

Із вітальним словом до студентів-випускників звернувся ректор Національної академії заслужений працівник освіти України, доктор технічних наук, професор Олег Шинкарук, який підкреслив, що сьогодні нашій країні як ніколи потрібні високопрофесійні фахівці, від яких чекають самовідданості, ініціативи, креативних підходів у виконанні роботи, відповідальності та патріотизму.

«Чотири роки тому ви вступили до академії і відкрили для себе новий світ – світ академічного навчання, наукового пошуку, цінностей, серед яких – свобода творчого мислення, культ знання, демократія і гуманізм, толерантність, відкритість новому і повага до традицій. Я впевнений, що ті роки, які ви провели в Національній академії, залишаться у вашій пам’яті на все життя. Бажаю вам удачі і нехай диплом Національної академії стане для вас першою сходинкою у професійне життя», - зазначив у своєму виступі ректор академії генерал-майор Олег Шинкарук.

Випускники, натхненні очікуваннями про своє майбутнє, пройшли урочистою ходою по плацу Національної академії. Завершилася церемонія вручення дипломів виступом представників художньої самодіяльності вищого навчального закладу та фотографуванням.

Нагадаємо, минулого року в прикордонній академії дипломи вручили 201 цивільному випускникові, 35 з них отримали дипломи з відзнакою. Випуск офіцерів відбувся 12 березня. Традиційно цього року не обійшлось без прощання з бойовим прапором академії, підкидання монет, передачі ключа знань.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую