ye-logo.v1.2

До Хмельницького на тенісний турнір з'їдуться представники чи не з усіх міст України

Спорт 2590
Учасники, під час минулорічного турніру
Учасники, під час минулорічного турніру. Фото: Олександра Прокопова

Цими вихідними у нашому місті пройде тенісний турнір.

Уже дев'ятий рік поспіль турнір організовує обласна федерація великого тенісу у Хмельницькому. І хоча в обласному центрі більше на слуху футбол-футзал-регбі, великий теніс теж має своїх постійних прихильників.
Турнір цього року пройде на кортах дитячо-юнацької спортивної школи №3 що на вул. Прибузькій 3/1.
Організатор турніру, екс-голова обласної федерації тенісу Олександр Прокопов каже, у Хмельницькому є своя постійна команда, яка гідно представляє не лише наше місто та область, але й країну на змаганнях світового рівня.
Перший турнір з тенісу відбувся ще у 2007 році. Тоді Олександр Вікторович тільки очолив федерацію з тенісу. Той турнір зібрав рекордну, як для регіонального рівня, кількість учасників із Києва, Львова, Тернополя, Луцька, Чернівець, Одеси та інших.

- Всім настільки сподобався той турнір, що наступного року телефонних дзвінків із проханнями зробити його повторно, було безліч, — каже Олександр Прокопов. — Тому, інших варіантів, окрім того, як зробити змагання знову, у нас не було. А згодом це стало хорошою традицією, і тепер кожного року в червні або липні, всі охочі можуть насолодиться грою в теніс.

- Які критерії підбору учасників?

- Учасники до 35 років можуть бути лише аматорами. Учасники старше цього віку можуть бути як аматори, так і ветерани спорту. До речі, найстаршому учаснику, який приймав участь в турнірі, було 67 років. Ми, створюємо комфортні умови для всіх учасників, аби вони без зайвих клопотів насолоджувалися грою.

- Цього року чим дивуватимете учасників турніру?

- Цього року ми підняли планку ще вище, і встановили призовий фонд для учасників у розмірі 20 000 гривень. Призовий фонд буде пропорційно роз приділятися на усіх учасників, які увійдуть у турнірну сітку.

- Скільки учасників планується цього року?

- Плануємо, що буде більше півсотні. Якщо раніше до нас приїжджало по 3-5 учасників з великих міст, то сьогодні заявляють бажання приймати участь в турнірі 8-10 чоловік з одного міста.

- Теніс вважається елітним, а відповідно й дорогим видом спорту. Ви проводите турніри для вибраних?

- Дорогий і елітний вид спорту – це хибне враження. І не зовсім правда, що займатися ним можуть дозволити собі лише заможні люди. Я поставив собі за мету донести до хмельничан, що теніс - такий же доступний вид спорту, як інші. Так, можливо, не такий масовий та популярний, але не менш цікавий та захопливий. Теніс рахується дорогим видом спорту тому, тому що для гри потребується спеціальний спортивний одяг та інвентар. Але початківці можуть придбати ці речі за більш помірною ціною, не купуючи найновіші моделі тенісних ракеток чи форму найкращого бренду.

- Навчитися грати в теніс може кожен, чи є якісь вимоги?

- Навчитися може кожен – головне захотіти. Навіть люди на інвалідних візках грають в теніс, і у нас, у Хмельницькому, є тренери, які готові братися за тренування таких гравців.

Організатори турніру запрошують усіх як долучатися до гри, так і прийти повболівати, чи поспостерігати за грою тенісистів.

Турнір відбудеться 9-10 липня 2016 року, на тенісних кортах ДЮСШ №3, за адресою: вул. Прибузька, 3/1.

Маргарита ЧУБА. 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую