ye-logo.v1.2

Працівники хмельницького зоокутка побили горшки: власник забрав кенгуру, на черзі — єнот

Суспільство 4711
Через конфлікт працівників зоокуток залишається без мешканців
Через конфлікт працівників зоокуток залишається без мешканців. Фото: автора

Чоловік нарікає на поганий догляд за тваринками.

З хмельницького зоокутка, що у парку імені М.Чекмана, Сергій Пальохін забрав кенгуру, якого нещодавно туди передав. Хоче забрати і єнота. Каже, що за ними погано доглядають. Керівництво зоокутка запевняє, що умови для тварин цілком нормальні, а працівники невідомо чого пересварилися.

“Я не хочу, щоб тварини загинули. Вони перебувають в антисанітарних умовах. Екскременти зливають у річку, а потім з тієї ж річки беруть воду і готують їм їсти. Я не можу на погибель в такі умови віддавати тварин”, - сказав Сергій Пальохін.

За його словами, погано за тваринами доглядає працівниця зоокутка Наталія Розум'як. Минулими вихідними Сергій, як запевняє пані Наталя, навіть збирав підписи за її звільнення. Чоловік вже забрав кенгуру, хоче забрати і єнота. Каже, вони будуть жити в нього вдома, як і раніше.

На всю територію два доглядачі, віднедавна взяли ще й Пальохіна

Доглядальниця тварин Наталія Розум'як, яку пан Пальохін звинувачує в неналежній роботі, працює у зоокутку вже 13 років. Крім неї, такі ж обов'язки має ще один працівник і віднедавна це саме Сергій Пальохін, якого вже офіційно оформили на цю посаду. Чим саме не вгодила йому, жінка не знає.

“Сергій забрав вже кенгуру, а єнота він не зможе забрати, бо тварина кидається на нього. За місяць, поки тут тварини, Сергій ні разу їм їсти не приніс і не прибрав, навіть за тими, що приніс. Це я за ними доглядала”, - говорить жінка.

Наталія Розум'як працює  в зоокутку 13 років

За словами пані Наталі, якщо й умови для мешканців зоокуточка не ідеальні, то це не її провина. А те, що від неї залежить, жінка робить, і навіть більше: її робочий день триває з 8 до 20 години, без вихідних. А зарплатня — менше 2 тисяч гривень.

“Ми зробили для тваринок умови, залили їм підлогу. Не знаю, чого він хоче воювати. Я тут стільки років, стараюсь, щоб було затишно, і тваринам добре. В мої обов'язки не входить косити траву на території і доглядати за квітниками, але я це роблю. Двоє працівників замало для того, щоб все зробити: прибрати за тваринами, нагодувати, подоїти кіз. Може, ми чогось вчасно не встигаємо, але робимо”, - розповідає Наталія Вікторівна.

На тварин прийшли подивитися багато дітей

Наталія Розум'як навіть спочатку написала заяву на звільнення, але як дізналась, що проти неї воює Сергій Пальохін, передумала, бо каже, що їй шкода тваринок. Залагодити конфлікт обіцяв Володимир Лукін, директор комунального підприємства «Парки і сквери м. Хмельницького», на території якого розташовується зоокуток. Він зауважив, що роботою Наталії Розум'як задоволений і припускає, що вона з Сергієм Пальохіним “не зійшлись характерами”.

“Там нормальні умови для тварин. Я маю з Сергієм розмовляти на цю тему. Так не можна: то передав тварин, то забрав”, - прокоментував Володимир Лукін.

Єнот поки залишився в зоокутку

Нагадаємо, єнот “Міміно” і кенгуру “Сєня” поселилися у парку імені М.Чекмана 17 червня. Як розповідав власник тварин, Сергій Пальохін, він мав передати в зоокуток левів, згодом створивши справжній зоопарк.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую