ye-logo.v1.2

На Хмельниччині вдруге зафіскували дефляцію

Економіка 2508
На Хмельниччині дефляцію зафіксували в лютому та червні
На Хмельниччині дефляцію зафіксували в лютому та червні. Фото: radiopolsha.pl

У червні ціни на споживчому ринку області знизилися на 0,1 відсотки.

Минулого місяця, якщо порівнювати з травнем, ціни на продукти харчування та безалкогольні напої в області знизилися на 0,6%. Про це повідомляє Головне управління статистики в Хмельницькій області.

Найбільше (на 15,2%) подешевшали овочі. На 2,3–0,2% знизились ціни на цукор, фрукти, м’ясо птиці, молоко, свинину, сало, кисломолочну продукцію, рис, кондитерські вироби з борошна, сир, безалкогольні напої. Водночас на 7,1–0,7% подорожчали продукти переробки зернових, сметана, мед, яйця, соняшникова олія, майонез, маргарин, хліб.

Алкогольні напої та тютюнові вироби подорожчали на 3,6%. Одяг і взуття подешевшали на 1,6%, а саме: одяг – на 1,6%, взуття – на 1,5%.

У середньому ж ціни на споживчому ринку області в червні порівняно з попереднім місяцем знизилися на 0,1%. Це вдурге в цьому році, коли була зафіксована дефляція. Вперше це сталося в лютому – 0,4%.

З початку ж року інфляція на Хмельниччини становить 5,6%.

Коментарі:

Адміністратор 13.07.2016 08:53

Тарифи на гарячу воду та опалення підвищили з липня, тому, вочевидь, саме в липні буде інфляція. Але те, що в червні була дефляція, це, якщо брати економічну теорію - не дуже добре. Це може свідчити про те, що в людей впала купівельна спроможність, а тому деякі товаровиробники просто знижують ціни, щоб продати свій товар

Тетяна Дембицька 13.07.2016 02:07

То це, що перемога? а як же тарифи?

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую