ye-logo.v1.2

Хмельницькі освітяни пояснили, чому абітурієнти не могли подати заяви на вступ

Суспільство 2092
Цьогоріч заяви на вступ приймають лише в електронному вигляді
Цьогоріч заяви на вступ приймають лише в електронному вигляді. Фото: cheline.com.ua

Кажуть, що збої у програмі були через велику кількість охочих подати заяви.

Вступна кампанія 2016 року стартувала 11 і триватиме до 28 липня. За цей час абітурієнти мають подати електронну заяву на участь в конкурсному відборі на вступ до ВНЗ. Та в перший день старту кампанії програма працювала із перебоями.

“Учора дійсно були певні проблеми із системою прийому електронних заяв. Напевно, через те, що всі випускники в перший день ринулись їх подавати. Думаю, що такі збої були не тільки у Хмельницькому, але по всій країні, оскільки програма всеукраїнська. Не потрібно поспішати, часу від 11 до 28 липня достатньо. Від того в який день, чи в перший чи в останній, буде подано документ для електронної системи не має жодного значення. Головне, щоб стати студентом треба мати гарні результати ЗНО, шкільних досягнень, і визначитись з майбутньою професією”, - пояснює ситуацію начальник департаменту освіти і науки Хмельницької ОДА Олег Фасоля.

Ось так виглядає сайт, на якому реєструють електронну заяву вступники

За його словами, в університетах створили спеціальні сервісні служби, які допомагають вступникам подати документи. Та це не означає, що всі повинні їхати до вишів.

“Не всі випускники мають змогу з дому подати заяву через Інтернет. Не у всіх є сканер,який зробить копію додатку до атестата певної роздільної здатності. Не всі фото може сприйняти система”, - додає Олег Іванович.

На сайті Міністерства освіти і науки України зазначають, що 11 липня загалом на вступ до вищих навчальних закладів України абітурієнти подали 99 тисяч 937 заяв в електронному та паперовому вигляді. З них 51 тисячу 926 заяв онлайн. Ще 47 тисяч 934 заяви на здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня “бакалавр”, 3 тисячі 574 заяви на магістратуру та 5 тисяч 859 заяв на “спеціаліста”.

Нагадаємо, що обов'язковий тест з української мови і літератури здавали більше 7 тисяч випускників зі всієї області. 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую