ye-logo.v1.2

Війну на Сході хмельничанка перенесла на папір кульковою ручкою

Суспільство 2569
Фото: автора

У Хмельницькому обласному художньому музеї сьогодні, 12 липня, відкрилась виставка робіт «Буремна Україна» художниці, бійця Добровольчого Українського Корпусу (ДУК) Правий Сектор Дани Виноградової.

Більшість робіт виконані кульковою і гелевою ручками. За словами художниці, саме це має показати момент легкої недбалості та підкреслити «фронтовитість» робіт. Адже більшість замальовок, які згодом стали картинами, були створені в окопах та під час обстрілів.

Хмельницький став першим містом, де Дана презентувала свої картини. Дівчина каже, що перш за все для неї це батьківщина, і саме тут живуть люди, які сприяли її творчості.

«Вирішила розпочати саме з Хмельницького не просто так. Перш за все, для мене це батьківщина і місце, де я розпочала свій творчий шлях. Тут живуть люди, які надихали, допомагали, вірили та підтримували мене. Люди, які допомогли мені відкрити себе», – каже Дана.

«Ми кожного дня працюємо, відпочиваємо, спілкуємося, забуваючи, що на Сході відбувається щось неймовірне та жахливе, – каже директор музею Лариса Чернова. – Але за усе це ми маємо дякувати людям, які борються за нашу свободу, захищають нас і державу. Дана Виноградова намагається показати у своїх роботах те, що пережила на Сході: переживання, думки, емоції, біль та відчай, все це вона перенесла на папір та полотно».

Міський голова Олександр Симчишин каже, що його найбільше зачепила картина «Артобстріл». Такі картини, за словами мера, дають змогу подивитися на ситуацію з іншого боку.

Натомість мати дівчини, яка теж була присутня на презентації виставки, чекає від доньки зовсім не цього. Жінка каже, з нетерпінням чекає часу, коли роботи доньки стануть світлими та радісними.

«Ця виставка показує й те, що досить вже бути цьому жахіттю, а творчість може бути сповнена не таким трагізмом та болем, а чимось прекрасним», – каже мати Дани.

Виставку можна оглянути в музеї протягом тижня, до наступного вівторка.

Маргарита Чуба

Фото автора. 
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую