ye-logo.v1.2

У поліції кульгає транспортна дисципліна, а в області росте кількість важких злочинів і крадіжок

Суспільство 1989
Микола Семенишин каже, що за перші 6 місяців 2016 було проведено більше п’ятдесяти рейдів з перевірки роботи самих поліцейських.
Микола Семенишин каже, що за перші 6 місяців 2016 було проведено більше п’ятдесяти рейдів з перевірки роботи самих поліцейських.. Фото: www.hm.npu.gov.ua

В управлінні Національної поліції Хмельниччини підбили підсумки роботи за перше півріччя цього року.

«Кількість звернень до поліції зросла на дванадцять відсотків, порівняно з 2015 роком. Так, лише за це півріччя до правоохоронних органів звернулось близько дев’яноста тисяч громадян», – відрапортував начальник головного управління Національної поліції у Хмельницькій області Микола Семенишин.

За його словами, при рості кількості заяв поліції вдалося призупинити ріст злочинності, однак кількість тяжких та особливо тяжких злочинів збільшилася. Також, за словами Миколи Семенишина, значно збільшилася кількість майнових злочинів, а саме дрібних та кишенькових крадіжок.

Загалом на 10.000 населення на Хмельниччині припадає орієнтовно 50 злочинів, що суттєво менше, за даними поліції, ніж у цілому по державі – 83 злочини, в тому числі тяжкі та особливо тяжкі злочини, сімнадцять до двадцяти семи по Україні.

Кількість заяв до поліції зростає. Фото автора. 

Та не лише зі злочинцями у поліції проблеми. Внутрішня дисципліна і хабарництво теж псують статистику. Микола Семенишин каже, що за перші 6 місяців 2016 було проведено більше п’ятдесяти рейдів з перевірки роботи самих поліцейських. В результаті ці перевірки показали, що транспортна дисципліна та робота трудових нарядів залишають бажати кращого, як і ведення службової документації.

Що ж до виявлених фактів хабарництва серед поліцейських, то вже відкрито дев’ять кримінальних проваджень, вісім з яких знаходяться у судді.

Сергій Швець.

Читайте також: На Хмельниччині стартував набір кандидатів на службу в поліції
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую