ye-logo.v1.2

Орденом «Народний Герой України» в Хмельницькому нагороджуватимуть волонтерів і бійців АТО

Суспільство 3735
Орден «Народний Герой України» - українська недержавна нагорода
Орден «Народний Герой України» - українська недержавна нагорода. Фото: facebook.com

Наразі триває обговорення деяких кандидатів на нагородження.

У Хмельницькому волонтерам, бійцям АТО, військовим медикам і журналістам вручатимуть орден «Народний Герой України». Як повідомив виданню «Є» учасник Мистецької сотні «Гайдамаки» Олександр Попов, церемонія нагородження відбудеться 24 липня в приміщенні обласної філармонії.

За словами Олександра Попова, список кандидатів на нагородження остаточно не сформований. Наразі триває обговорення деяких кандидатур. Зокрема, серед запропонованих героїв: хмельничанин, боєць «Айдару» Назар Якубовський (посмертно), командир 3-го батальону 72-ї бригади Андрій Жук (посмертно), військовий санітар Анатолій Суліма та волонтер Сергій Притула.

Обговорюються також кандидатури деяких бійців 8 окремого полку спеціального призначення. Остаточний список тих, кого нагороджуватимуть у Хмельницькому, оприлюднять вже найближчим часом.

17-річний Назар Якубовський "приписав" собі роки, щоб потрапити на війну. Фото з архіву

Зазначимо, що у Хмельницькому планується вже 18 церемонія нагородження орденом «Народний Герой України», попередня відбулась 29 червня у Миколаєві. Тоді відзначили 16 народних Героїв.

Андрій Жук був блискучим військовим, хотів зробити кар'єру в армії, стати генералом. Фото з архіву

Довідково. Орден «Народний Герой України» - українська недержавна нагорода, запроваджена у 2015 році за ініціативою колекціонера антикваріату та волонтера Андрія Боєчка та ювеліра Дмитра Щербакова.

За словами побратимів, Анатолій Суліма не зупинявся ні перед чим, щоб рятувати інших. Фото з архіву

Нагорода виконана у двох модифікаціях: червоно-чорна стрічка на колодці — для воїнів, які зі зброєю в руках захищали українську землю; жовто-блакитна стрічка на колодці — для волонтерів та медиків.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую