ye-logo.v1.2

У Кам’янці-Подільському знайшли інвестора, який будуватиме канатну дорогу в Старе місто

Суспільство 4146
Зараз цей інвестиційний задум - на стадії проектної та технологічної розробки
Зараз цей інвестиційний задум - на стадії проектної та технологічної розробки. Фото: ua-travels.livejournal.com

78 відсотків опитаних кам’янчан зазначили, що така атракція потрібна.

 У квітні цього року проект «Будівництво оглядової канатної дороги в каньйоні річки Смотрич по периметру Старого міста Кам’янця-Подільського» здобув перемогу в «битві стартапів» від інвестиційної платформи «Startup.Network». У міськраді кажуть, що як наслідок - знайшовся інвестор, котрий уже відзняв промо-ролик.

«У рамках цьогорічного святкування Дня міста було підписано меморандум про співпрацю між міською радою в особі мера Михайла Сімашкевича та ТОВ «Кам’янець-Подільська канатна дорога», директором якого є сам інвестор Олексій Жабський із 20-річним досвідом в управлінні інвестиційними проектами», - розповіли у прес-службі міської ради.

За словами міського голови Михайла Сімашкевича,головна умова співпраці – реєстрація бізнесу в місті, створення робочих місць та надходження податків до міського бюджету. Проект будівництва оглядової канатної дороги – дороговартісний, а тому його реалізація планується з 2017 року в кілька етапів. Зараз цей інвестиційний задум - на стадії проектної та технологічної розробки, економічних розрахунків, узгоджується поетапний план подальших спільних дій.

Загалом ідею будівництва канатної дороги підтримали 78,8 відсотка кам’янчан, які взяли участь в онлайн-опитуванні на сайті міської ради з початку травня. Середній вік респондентів – 20-40 років. Містяни зазначили, що така атракція потрібна Кам’янцю-Подільському. А 77,8% готові самі прокататися на канатній дорозі. Половина опитуваних згодна проявити громадську ініціативу й долучитися до участі в реалізації проекту. 50% прагнуть здійснити оглядову подорож каньйоном заради гарних краєвидів, 20% - архітектури і стільки ж – пережитих емоцій.

Нагадаємо, що історія інвестиційного проекту «Будівництво оглядової канатної дороги в каньйоні річки Смотрич по периметру Старого міста Кам’янця-Подільського» розпочалася ще кілька років тому, але лише ідейно.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую