ye-logo.v1.2

У Хмельницькому запрацювала перша філія ЦНАПу

Суспільство 12644
Перша філія ЦНАПу знаходиться на вулиці Грушевського 86
Перша філія ЦНАПу знаходиться на вулиці Грушевського 86. Фото: автора

Надаватиме філія базисні послуги із зняття та реєстрації місця проживаня.

Відсьогодні, 19 липня, хмельничани можуть звернутися за адмінпослугами до першої філії ЦНАПу, що на вулиці Грушевського 86, у обласному центрі. Робота центру зосереджена на знятті та реєстрації місця проживання. Спеціалісти кажуть, що надаватимуть  й інші послуги, а їх понад 200.

“Це перша філія ЦНАПу. Її поява пов'язана з тим, що занадто великі черги в основному офісі. Ставимо завдання зменшити їх приблизно в 3 рази і відкрити ще дві філії. Тут, сьогодні, фактично перший робочий день. Очікуємо, що тиждень-два будуть важкими, бо люди, як завжди, ринуть. Графіки роботи ще будуть переглядати”, - розповідає міський голова Олександр Симчишин.

Загалом у новій філії ЦНАПу працює 10 осіб. Фахівці розповідають, що години прийому збільшили і поки центр працюватиме з 9.00 до 16.00 години у понеділок, середу та п'ятницю. У вівторок та четвер громадян прийматимуть з 9.00 до 17.00 години. Упродовж місяця планують вирішити питання із графіком роботи у суботу.

На Грушевського філія ЦНАПу вже працює

“На рецепції у ЦНАПі знаходиться адміністратор, який слідкує за ситуацією в залі і надає консультації. Для того, щоб отримати дозвіл на реєстрацію місця проживання, необхідно з собою мати паспорт, документи, які підтверджують право власності на житло, де буде здійсненна реєстрація. Якщо реєструємо дитину - потрібно додатково мати свідоцтво про народження. Це типовий перелік документів", - розповідає начальник відділу реєстрації місця проживання Наталя Дорофєєва.

Спеціалісти кажуть, що за день приймають 90-100 громадян

Окрім того, необхідно додати квитанцію про сплату адміністративного збору та заяву. Її заповнює спеціаліст, який здійснює прийом. Адміністративний збір - 12 гривень 33 копійки - сплачують у випадку своєчасної реєстрації місця проживання. Коли з порушеним строком, понад 30 днів, — 36 гривень 98 копійок. Упродовж одного дня обіцяють забезпечити послугу. Та все буде залежати від кількості громадян.

Філія має розвантажити черги у основному офісі

За її словами, у середньому до ЦНАПу приходить 90-100 осіб на день. Спеціалісти намагаються прийняти якомога більшу кількість осіб. У першій філії також працюватиме електронна черга.

Громадяни зможуть записатись в електронну чергу

Очільник міста каже, що в місті має з'явитись ще дві таких філії

 

Розклад роботи на табличках поки не вказаний

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую