ye-logo.v1.2

На Хмельниччині з початку року виникло 552 пожежі, в яких загинуло 18 осіб

Суспільство 1452
Рятувальники радять обмежити доступ населення до лісових масивів
Рятувальники радять обмежити доступ населення до лісових масивів. Фото: автора

У минулому році, за цей період, ліквідували 559 пожеж.

З початку року в області рятувальники ліквідували більше 500 пожеж, в яких загинуло 18 осіб, серед них одна дитина. Загалом завдано збитків майже на 4 мільйони гривень. Надзвичайники кажуть, що в літню спеку  особливо небезпечними є пожежі в лісових масивах.

«Площа лісовий насаджень області складає 280 гектарів. Із настанням пожежо-небезпечного періоду виникло 6 пожеж в лісових масивах Полонського, Шепетівського, Славутського районах. Найчастіше пожежі виникали через необережне поводження з вогнем. Також загрозу становлять торфовища, яких по області є 55. Багато їх у Хмельницькому, Деражнянському, Волочиському, Білогірському, Красилівьскому, Ізяславському районах", - розповідає начальник управління державного нагляду ГУ ДСНС в Хмельницькій області Олександр Лещик.

За його словами, з початку року, уже 4 рази горів торф. Минулого тижня було 2 випадки загорання у мікрорайоні Лезнево (м.Хмельницький) та у Білогірському районі. Причина – самозаймання. 

«Для реагування на надзвичайні події, пов’язані із гасінням пожеж, на території лісових масивів, можуть залучатися 271 чоловік особового складу підрозділу ГУ ДСНС, 56 одиниць пожежної техніки, 10 інженерної та спеціальної техніки. На вихідних і в спеку спільні патрулювання проводять підрозділи Нацполіції, рятувальники, працівники екологічної інспекції», - додає Олександр Лещик.

Начальник каже, що під час рейдів відпочивальникам вручають листівки із правилами безпеки, а працівники екоінспекції складають протоколи, якщо такі потрібні.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую