ye-logo.v1.2

Хмельницька бібліотека поповнилась книгами, які передала сім'я волонтерів із Франції

Суспільство 2589
За французьким сніданом говорили про літературу і життя
За французьким сніданом говорили про літературу і життя. Фото: автора

У бібліотеці поговорили про літературні новинки за французьким сніданком.

Сьогодні, 22 липня, у Хмельницькій міській центральній бiблioтеці за французьким сніданком говорили про книги, які нещодавно поповнили фонд. Ці книги із Франції привезли Ерік Ріо та Валентина Ріо-Кононова. У бібліотеці організували їх виставку.

“Ми зібралися тут на французький сніданок в українській бібліотеці. Наші друзі, Ерік Ріо і Валентина Ріо-Кононова, привезли нам багато книг французькою. В нас була така потреба. Коли людина вивчає іноземну, потрібно читати мовою оригіналу. А книжок французькою у нас не було. Читачі запитували саме художню літературу. От нам її привезли”, - розповідає директор бібліотеки Тамара Козицька.

За її словами, французький сніданок організували для того, щоб подружжя презентувало подаровані бібліотеці книги. Каже,що у Франції прийнято на сніданок іти в кафе, там розмовляти і ділитись новинами.

“Нам хотілося для себе і читачів зробити свято, щоб це було щиро, красиво і з шармом. Круасани ми пробували пекти самі, але в нас так не вийшло. Тоді замовили їх із Франції, але літак запізнився. Тому купили на хмельницькому ринку”, - додає Тамара Степанівна.

Подружжя разом уже сім років

“В Хмельницький приїжджаємо часто, - говорить Валентина Ріо-Кононова”, - тому що не можемо без України. Я хмельничанка, у Франції живу 7 років, але додому тягне. Тут залишились друзі, рідні, одним словом - душа в Україні. Цього разу ми презентуємо книги французькою мовою, які зібрали наші друзі. Привезли також наші особисті журнали, які читав чоловік”.

Художню літературу допомагали збирати друзі

Чоловік Валентини — Ерік — француз, але вивчає українську та російську мови, і, вже навіть трохи розмовляє. Окрім того, Ерік очолює асоціацію “Майдан без кордонів”.

У Франції снідаюють свіжими круасанами та кавою

“Коли в Україні розпочався Майдан, він дуже перейнявся цією подією і за кордоном ініціював створення у Франції Асоціації “Майдан без кордонів”, до якої входять українці, котрі за волею обставин опинилися далеко від рідної землі фізично, але залишаються безмежно вірними їй серцем. Весь час вони допомагають Україні, допомагають армії і хворим діткам”, - додає пані Тамара.

Ерік Ріо очолює Асоціацію “Майдан без кордонів” у Франції

Ерік Ріо розповідає, що традиційний французький сніданок виглядає саме так — свіжі круасани і кава. Але коли дружина українка, він значно змінюється.

Вперше в Україну подружжя привезло свого песика Єлісея

Читайте також: Валентина Ріо-Кононова: “Чоловік француз вчить українську мову і допомагає збирати кошти на допомогу учасникам АТО”

Крусани для французького сніданку купили на місцевому ринку

 

Песик залюбки розважався із гостями

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую