ye-logo.v1.2

Із бюджету Хмельницького виділили майже 49 мільйонів гривень на освітянську галузь

Суспільство 1640
Цього року кожна школа міста додатково отримає по 100 гривень на учня
Цього року кожна школа міста додатково отримає по 100 гривень на учня. Фото: chicagorazom.com

Таке рішення прийняли депутати на останній сесії міської ради.

Освітянський бюджет Хмельницького поповниться на 48,8 мільйонів гривень. Начальник управління освіти Хмельницької міської ради Роман Миколаїв каже, що за ці кошти заплановано замінити вікна, відремонтувати дахи, оновити санвузли, асфальтове покриття, встановити пожежні сигналізації у школах та дитячих садках.

“Цього року кожна школа міста додатково отримає по 100 гривень на учня. Тобто, якщо в школі навчається 1000 учнів, то це – 100 тисяч гривень на поточні витрати закладу. А це повністю відкидає необхідність збирати батьківські гроші у фонди школи. Серед іншого під час уточнення бюджету міста додатково виділили кошти на підручники для 1,2,4 та 7 класів, нові парти для ЗОШ, меблі та м'який інвентар для дошкільних закладів, спортивний інвентар для всіх шкіл, на поточні видатки, на проведення ремонтних робіт (додатково), ремонт покрівель, заміна віконних блоків у всіх навчальних класах та дошкільних групах, ремонт санвузлів”, - зазначають на сайті міської ради.

Більше 6 мільйонів гривень спрямують на будівництво дитячих садочків у мікрорайонах Гречани та Ружична. Ще 8 мільйонів гривень – на заробітну плату та матеріальну допомогу працівникам галузі. Понад 15 мільйонів гривень піде на утримання закладів професійно-технічної освіти міста.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую