ye-logo.v1.2

Половина створених ОСББ на Хмельниччині - в обласному центрі

Суспільство 1893
Житлово-експлуатаційні контори продовжувють обслуговувати мешканців
Житлово-експлуатаційні контори продовжувють обслуговувати мешканців. Фото: автора

Мешканці багатоквартирних будинків повинні визначитися з управителем.

 На Хмельниччині вже створено 640 ОСББ (об’єднань співвласників багатоквартирних будинків), які обслуговують 670 житлових будинків. Про це під час круглого столу з питань реформування ЖКГ зазначив керівник управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації Ігор Ялоха. Майже половина з цих ОСББ – у Хмельницькому.

«У Хмельницькому на сьогодні є 281 ОСББ. В місті здійснюється інтенсивне житлове будівництво і всі по закінченню його утворюють ОСББ. Зараз нас більше хвилює реалізація закону в частині того житлового фонду, який вже експлуатується 30-50 років. Житлово-експлуатаційні контори продовжувють обслуговувати мешканців», - зазначив заступник Хмельницького міського голови Анатолій Нестерук.

Згідно з законом про управління багатоквартирним будинком, українці мали до 1 липня визначитися із управителем в своєму будинку. Є три форми тих, хто може управляти будинком: юридичні особи, фізичні особи – підприємці і безпосередньо об’єднання співвласників. ОСББ можна і необхідно створювати й після 1 липня, проте відтепер місцева влада має право призначити управителя в багатоквартирні будинки. Як говорить Анатолій Нестерук, у Хмельницькому влада підтримує створення ОСББ спеціальними програмами.

«Ми хочемо, щоб мешканці об’єднувались, брали на себе відповідальність і утворювали ОСББ. Надіюсь, що в нас це запрацює», - додав посадовець.

Він запевнив, що звичні ЖЕКи не ліквідовуватимуть, а переформатують в управляючі компанії, а хмельничани не відчують погіршення якості послуг.

Нагадаємо,  за півроку на Хмельниччині створили 35 ОСББ.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую