ye-logo.v1.2

У Центрі розмінування вперше випустили позаштатних інструкторів

Суспільство 1709
Випуск позаштатних інспекторів, який відбувся 23 липня, перший для Центру розмінування Збройних сил України
Випуск позаштатних інспекторів, який відбувся 23 липня, перший для Центру розмінування Збройних сил України. Фото: Андрія Агєєва

На базі Кам'янець-Подільського Центру розмінування Збройних Сил України завершився двомісячний збір з підготовки позаштатних інструкторів з інженерної підготовки

 Випускники отримали нові знання, уміння, навички та методики проведення занять з вибухової справи, влаштування, подолання інженерних загороджень, виявлення саморобних вибухових пристроїв (СВП), вибухонебезпечних предметів та фортифікаційного обладнання позицій підрозділів. Про це повідомив офіцер регіонального медіа-центру Міністерства оборони Андрій Агєєв.

Два місяці досвідчені інструктори Центру розмінування навчали слухачів тонкощам саперної справи із врахуванням стандартів НАТО. Переважна більшість занять носила практичну спрямованість і проводилися в умовах наближених до реальних із широким використанням штатного озброєння, засобів імітації, макетів мін, СВП тощо.

«Щоб не допустити випадків втрат особового складу на мінно-вибухових загородженнях, вкрай важливо вже сьогодні запровадити в військах систему позаштатних інструкторів з інженерної підготовки, - вважає заступник начальника Центру розмінування підполковник Олег Гаврилюк. - А підготовку інструкторів здійснювати, за методичною допомогою військовослужбовців Центру розмінування, адже саме наш особовий склад має неабиякий теоретичний та практичний досвід проведення робіт з розмінування, пошуку знищення, знешкодження саморобних вибухових пристроїв, вибухонебезпечних предметів».

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую