ye-logo.v1.2

У Кам'янці-Подільському знайшли язичницьке божество

Історія 3390
Фото: kam-pod.gov.ua

Науковці кажуть, це вже дев'ятий ідол знайдений на околицях міста.

У Кам’янець-Подільській міській раді повідомляють, що історичний музей-заповідник може поповнитися ще однією унікальною знахідкою – язичницьким божеством.

На сьогодні це вже дев’ятий ідол, знайдений на околицях Кам’янця, а точніше в межах його 50-кілометрової зони. Наразі над дослідженням і вивченням статуї працює українсько-польська експедиція за участю співробітника науково-дослідного центру «Рятівна археологічна служба інституту НАН України» Наталії Войцещук та професора Жешувського університету Михаїла Парчевського, повідомляє міська рада.

Обидві сторони заявляють про її унікальність, а також наголошують на нагальній потребі в консервації всіх ідолів, що перебувають на балансі історичного музею-заповідника.

Як повідомили науковці, завдяки співпраці кам’янецьких та польських дослідників до кінця року планується видати двомовний каталог про ідолів з низкою фотографічних та документальних матеріалів. Наступний крок – залучення грантових коштів для презентації язичницьких скульптур у Краківському музеї. Є домовленість і про проведення спільної археологічної конференції на базі музею.

Дослідники сподіваються, що така співпраця сприятиме популяризації ідолів Кам’янця-Подільського у всьому світі та археологічного відділу музею, створеного 15 років тому. 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую