ye-logo.v1.2

Хмельничани частіше почали хворіти на інсульт та інфаркт

Суспільство 1829
Загальна смертність від інсультів збільшилась на 7 випадків
Загальна смертність від інсультів збільшилась на 7 випадків. Фото: автора

Про це повідомив керівник управління охорони здоров’я Хмельницької міської ради Борис Ткач.

У Хмельницькому за пів року спостерігається тенденції збільшення випадків захворювання на інсульт. Керівник управління охорони здоров’я Хмельницької міської ради Борис Ткач каже, що практично не зменшилась кількість людей хворих на інсульт працездатного віку. Дещо збільшилось осіб похилого віку.

“Загальна смертність від інсультів збільшилась на 7 випадків. Почастішала вона і від інфарктів - на 7 %, а це 197 випадків за пів року. У минулому році в цей же період їх було 181. Зросла захворюваність у осіб працездатного віку",- додає Борис Ткач.

За його словами, побільшало і госпіталізованих. Упродовж 6 місяців стаціонарно пролікували більше 23 тисяч пацієнтів. Із хірургічних відділень вибуло 9,5 тисяч осіб, а це на 51 пацієт більше, ніж у минулому році. Керівник каже, що традиційно найбільшу хірургічну активність спостерігають у міському перинатальному центрі, значно зросла вона і в міській дитячій лікарні.

“Окрім того, на диспансерному нагляді в наших лікувальних закладах перебуває 1850 учасників бойових дій, учасники війни, інваліди війни, плюс взято на диспансерний огляд 178 учасників АТО. Проводяться комплексні огляди ветеранів війни, учаників ліквідації аварії на ЧАЕС. За рецептами пільговим категоріям виписано ліків на суму 1 мільйон 26 тисяч гривень”, - звітує керівник.

Додає, що у міській об'єднаній стоматологічній поліклініці провели протезування зубів 239 пільговикам на суму 336 тисяч гривень. Також, за пів року 2016, лікарі-стоматологи здійснили 416 виїздів до пацієнтів, які прикуті до ліжка.

“Зменшилась кількість звернень за наданням матеріальної допомоги, але збільшилась із проханням допомогти ліками. Є скарги на неналежну медичну допомогу. Якщо враховувати що всіх звернень надійшло 164, то близько 10% складають скарги. Лідирує тут міська поліклініка №2, трохи відстає міська поліклініка №4. Незадоволені роботою і приватних закладів – стоматологічних клінік. Але міське управління не має впливу на них”, - каже Борис Ткач.

Керівник каже, що практично не має скарг на інфекційну лікарню та протитуберкульозний диспансер.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую