ye-logo.v1.2

Хмельницька влада поcкаржилася на рівненських суддів

Суспільство 2174
25 квітня представники Хмельницької міської ради виграли суд в Ультрасервісу, але 13 червня Рівненський скасував рішення Господарського суду Хмельницької області
25 квітня представники Хмельницької міської ради виграли суд в Ультрасервісу, але 13 червня Рівненський скасував рішення Господарського суду Хмельницької області. Фото: з архіву

Міська рада написала скаргу до Вищої ради юстиції та кваліфікаційної комісії суддів України.

Дії суддів Рівенського апеляційного господарського суду, котрі розглядали скандальний позов до ПП «Ультрасервіс» стосовно незаконного будівництва так званої бази відпочинку за адресою вул Нижня Берегова, 2/4б у міській владі вважають неправомірними. Таке формулювання міститься в скарзі, яку міськрада надіслала до Вищої ради юстиції та кваліфікаційної комісії суддів України.

Суддів Рівненського апеляційного господарського суду Демидюк О.О., Павлюк І.Ю., Мамченко Ю.А. просять притягнути до дисциплінарної відповідальності за «порушення норм матеріального права при здійсненні правосуддя, порушення суддями присяги щодо об’єктивного, неупередженого, законного, справедливого здійснення правосуддя з дотриманням засад судочинства». Саме ці судді 13 червня 2016 року прийняли постанову про скасування рішення Господарського суду Хмельницької області від 25.04.2016 року по справі №924/181/16.

Нагадаємо, рішенням Господарського суду Хмельницької області від 25 квітня цього року приватне підприємство «Ультрасервіс» зобов’язали «знести самочинно побудоване незавершене будівництво бази відпочинку із поліпшеними апартаментами та кімнатами гуртожиткового типу по вул.Нижній Береговій, 2/4Б у м.Хмельницькому». До того ж, за власний рахунок. Але «Ультрасервіс» подав апеляцію, яку виграв.

«Суд при розгляді справи знехтував нормами матеріального права, що призвело до упередженого, необ'єктивного, некваліфікованого здійснення правосуддя та порушення присяги судді, - йдеться в скарзі Хмельницької міської ради. - Враховуючи, що суддями прийнято постанову з порушенням норм діючого законодавства, тому дії суддів є такими, що суперечать складеній присязі».
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую