ye-logo.v1.2

Дьяченко оголосив голодування, а справу його все ж таки розглядає суддя Дручкова (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

Кримінал 3443
Валерій Дьяченко каже, що оголосив голодування від моменту його затримання
Валерій Дьяченко каже, що оголосив голодування від моменту його затримання. Фото: Валерій Дьяченко каже, що оголосив голодування від моменту його затримання

Суд ще й досі не обрав міру запобіжного заходу для затриманого директора ринку Дьяченка.

Міськрайонний суд сьогодні обирає міру запобіжного заходу затриманому у підозрі за вимагання бізнесмену Валерію Дьяченку.

І хоч захист подав клопотання про відвід судді, суд відхилив клопотання і призначена суддя Світлана Дручкова продовжує розгляд справи.

Як тільки суддя Дручкова розпочала розгляд справи, затриманий Валерій Дьяченко відразу заявив, що просить перенести розгляд справи на завтра, бо він ще "з моменту його затримання оголосив голодування, оскільки вважає суд незаконним, і зараз він почуває себе зле, каже, у нього болить голова, піднявся тиск", - передає наш кореспондент, який перебуває на засіданні суду.

На уточнююче запитання судді, чи викликати йому швидку, той погодився.

Близько 23:30 до приміщення суду приїхала карета швидкої допомоги

У засіданні суду оголошена перерва для того, щоб швидка змогла оглянути затриманого і, при потребі, надати йому допомогу.

Дьяченко переконує, що про своє рішення про голодування він повідомив керівництву слідчого ізолятора, де його утримують.

ОНОВЛЕНО о 00:25

Суд відновив засідання за кілька хвилин до закінчення доби. Валерій Дьяченко від ліків, які йому запропонували лікарі, відмовився, каже, не знає, як вони на нього подіють у зв'язку з голодуванням. Як тільки суд відновив роботу, знову надійшло клопотання про відвід судді. Тепер уже про відвід судді Світлани Дручкової попросив сам Валерій Дьяченко. Каже, що йому стало відомо, що його адвокат був у тісних стосунках з нею. Суддя відмовила у клопотанні, а сама заява викликали сміх у залі засідань. 

ОНОВЛЕНО о 00:15

Адвокат повідомив, що донька затриманого готова внести заставу за батька розміром 300 тисяч гривень. Також просить для свого підзахисного, окрім застави, цілодобовий домашній арешт.

ОНОВЛЕНО о 00:30

Дяченко вважає, що затримання - це спроба забрати в нього ринок. "Я його нікому не віддам!" - заявив Валерій Дьяченко у суді. Стосовно ж факту вимагання, каже, грошей не вимагав і може повторити свої свідчення на детекторі брехні. Гроші та розписка, які у нього є, мовляв, потерпілий сам запропонував виплатити суму у розмірі 10 тисяч доларів, коли незаконно проник до підприємця на фірму, і його виявили охоронці, і навіть добровільно написав розписку.  

Валерію Дьяченку інкримінують вимагання за частиною 2 статті 189 Криімнального кодексу України: вимагання, вчинене повторно; або за попередньою змовою групою осіб, або службовою особою з використанням свого службового становища, або з погрозою вбивства чи заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, або з пошкодженням чи знищенням майна, або таке, що завдало значної шкоди потерпілому. Такий злочин карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую