ye-logo.v1.2

У Кам’янці-Подільському заборонили будівництво відпочинкової зони у каньйоні річки Смотрич

Суспільство 2591
Договір із підприємством визнали незаконним
Договір із підприємством визнали незаконним. Фото: iloveukraine.com.ua

Прокуратура завадила незаконному бізнесу на території геологічної пам'ятки природи

Сьогодні, 1 серпня, господарський суд Хмельницької області ухвалив рішення, згідно з яким у каньйоні річки Смотрич не буде будівництва зони відпочинку. У прокуратурі кажуть, що незаконним визнали рішення виконкому Кам’янець-Подільської міської ради від березня 2016 року та договір з приватним підприємцем "Про відновлення та благоустрій зони відпочинку з пляжем та водною станцією в каньйоні річки Смотрич на південь від Новоплавського мосту до Руськофільваровецьких сходів з відновленням садів Де Віте".

“Зазначені спірні рішення та договір передбачали здійснення на 5 гектарах земель природно-заповідної території загальнодержавного значення підприємницької діяльності з розміщення рибного ресторану, атракціонів, місць для масових заходів, стайні тощо. При цьому, не було дотримано вимог природоохоронного законодавства щодо проведення обов’язкової екологічної експертизи, врахування думок фахівців, режиму охорони заповідного об’єкта“, - повідомляюють у прокуратурі.

Нагадаємо, що лютому визначили переможця конкурсу, який мав взяттися за створення відпочинкової зони на п’яти гектарах території Смотрицького каньйону. Ним стало місцеве мале приватне підприємство “Гала-тур”, яке представляє відомий у місті готельєр Анатолій Ковальський. В планах було відновлення дамби, облаштування човникової станції, пляжу, розробка туристичних піших, велосипедних та кінних маршрутів.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую