ye-logo.v1.2

У прикордонній академії курсантів-першокурсників одягнули у військову форму

Суспільство 3169
Цьогоріч у академії 290 курсантів-першокурсників
Цьогоріч у академії 290 курсантів-першокурсників. Фото: автора

Вже завтра у курсантів розпочнеться військово-професійна підготовка.

Нові берци, рюкзаки та  форму сьогодні, 3 серпня, вручили курсантам-першокурсникам у хмельницькій прикордонній академії. У цьому році до Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького зарахували 290 осіб за спеціальностями «Автомобільний траспорт», «Філологія», «Правоохоронна діяльність», «Право», «Безпека державного кордону» «Телекомунікація і радіотехніка» та «Психологія». За останніми двома - набір провели вперше.

«Я обрав прикордонну академію, бо тут навчався мій батько. В нас війна на Сході країни, тому треба задуматись над захистом кордорну і піднімати престиж армії», - розповідає курсант-першокурсник зі Львова Денис Курачицький. - Обрав сепеціальність «Телекомунікації та радіотхніка». Я люблю математику, а це один з небагатьох факультетів, на яких вона потрібна. Зв'язок це найнеобхідніше».

У академії додають, що цьогоріч абітурієнти здебільшого з військових родин, тому мають чіткі уявлення про військову службу. Батьки пишаються дітьми, але не приховуюють, що хвилюються за них.

На перший курс вступали і хлопці, і дівчата

«Я вирішив вступати до прикордонної академії, бо мені з дитинства подобалась професія військового. Ми маємо оберігати землю, на якій народилися. Для мене офіцери завжди були прикладом відмінної поведінки», - розповідає курсант-першокурсник із Сумської області Роман Заїкін.

Батьки чекали своїх дітей на КПП

Курсантам першого курсу вручили комплекти із одягом - бирет, костюм, футболку з коротким рукавом, берци, шкарпетки, ремінь та ін. Це лише літній комплект. Офіцери кажуть, що розмірів вистачить для усіх. Також хлопці і дівчата отримали засоби індивідуальної безпеки, які відразу вчились правильно збирати.

Ось так виглядають нові берци та рюкзак

Упродовж тижня, бажаючі навчатись в академії, здавали іспити з загальноосвітніх предметів, проходили медичне обстеження, професійно-психологічний відбір, фахові випробування з фізичної підготовки. Сьогодні їм вручили військову форму, а вже завтра в них розпочнеться курс початкової військово-технічної підготовки. З 1 вересня курсанти будуть опановувати військовий фах у стінах академії.
 

Завтра у курсантів буде перше заняття 

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую