ye-logo.v1.2

На березі Дністра знесуть самочинно збудовані елінги

Суспільство 2383
Завод, усупереч умовам зазначеного договору, уклав із фізичними особами 7 договорів суборенди
Завод, усупереч умовам зазначеного договору, уклав із фізичними особами 7 договорів суборенди. Фото: kminfo.cinfoo.com

Підприємство, яке орендувало прибережну смуги річки Дністер, мало облаштувати на пляж.

У 2012 році Новоушицька РДА уклала з державним агрегатним заводом договір оренди близько 1,2 гектарів земель водного фонду. У прокуратурі області кажуть, що підприємству передали в користування землі прибережної смуги річки Дністер для облаштування на них пляжу.

“Завод, усупереч умовам зазначеного договору, уклав із фізичними особами 7 договорів суборенди частини цієї земельної ділянки. Окрім облаштування пляжу суборендарям додатково надано право на встановлення споруд. Суборендарі без погоджувальних документів із власником земельної ділянки – райдержадміністрацією, побудували на березі Дністра 4 елінги з кімнатами відпочинку. При цьому забудували прохід до річки парканом, перекрили проїжджу частину дороги”, - повідомляють у прокуратурі.

Прокуратура Хмельницької області пред’явили до суду 7 позовів про визнання недійсними договорів суборенди земель водного фонду, знесення самочинно збудованих споруд (елінгів) та скасування державної реєстрації права власності на них. Усі позовні вимоги  судом першої інстанції задоволено, але оскаржено в апеляційному порядку відповідачами по справі.

“Під час розгляду апеляційних скарг 6 недобросовісних забудовників, аби уникнути відповідальності і не втратити вкладені в споруди кошти, незаконно відчужили третім особам самочинно збудовані елінги на підставі договорів купівлі-продажі та іпотеки. Позови повторно перезаявлено уже до нових власників елінгів”, - додають у прокуратурі.

Наразі позовні вимоги прокуратури повністю задоволено судом, і недобросовісних забудовників все ж зобов’язано знести самочинно збудовані споруди з кімнатами відпочинку на березі Дністра.
 
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую