ye-logo.v1.2

У Красилівському районі незаконно передали у власність землі вартістю понад 800 тисяч гривень

Суспільство 1732
У суді розглядатимуть визнання незаконним рішення сільради
У суді розглядатимуть визнання незаконним рішення сільради. Фото: stroyobzor.ua

Землі належать до водного фонду.

Старокостянтинівська місцева прокуратура виявила порушення законодавства у розпорядженні землями водного фонду на території однієї з сільрад Красилівського району. У прокуратурі кажуть, що йдеться про рішення сільради ще від 2015 року,

«Ним затверджено проекти землеустрою щодо відведення двом громадянам земельних ділянок загальною площею більше 2 гектари для ведення особистого селянського господарства. Згодом на підставі цих рішень землі безоплатно передано громадянам у приватну власність. З’ясувалось, що зазначені рішення прийняті всупереч Водного та Земельного кодексів, оскільки вказані земельні ділянки розташовані в прибережній захисній смузі струмка, який є лівою притокою річки Бужок (басейн річки Південний Буг), та протікає в межах населеного пункту. А землі такої категорії заборонено надавати у приватну власність», - повідомляють у прокуратурі.

У суді розглядатимуть визнання незаконними та скасування вищевказаних рішень сільської ради, а також визнання недійсними свідоцтв про право власності на спірні земельні ділянки. Вартість земель оцінюютьу більше 800 тисяч гривень.
 
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую