ye-logo.v1.2

Справа бізнесмена Дьяченка: апеляція та «зведення рахунків»

Кримінал 4884

Апеляційний суд Хмельницької області розглянув скаргу адвокатів затриманого за підозрою в вимаганні Валерія Дьяченка.

Адвокати відомого хмельницького бізнесмена Валерія Дьяченка оскаржували ухвалу Хмельницького міськрайонного суду від 31 липня, якою їхньому підзахисному було обрано міру запобіжного заходу тримання під вартою.

На початку засідання адвокат Анатолій Кравчук заявив клопотання, яким просив провести суд у закритому режимі, оскільки він мав оприлюднити деяку особисту інформацію стосовно судді Світлани Дручкової, яка «відправила» Дьяченка до слідчого ізолятора. Цією інформацією мав стати номер телефону Дручкової, оскільки Кравчук передав суддям роздруківки телефонних розмов із нею, як підтвердження того, що вона не мала права розглядати міру запобіжного заходу в суді першої інстанції. Утім, колегія суддів попросила просто вголос не називати номер телефону Світлани Дручкової, документи прийняли та… клопотання відхилили. Мотив: «Ми не розглядаємо провадження щодо інших осіб, крім самого підозрюваного».

Валерія Дьяченка привезли в суд із СІЗО та в кайданках

Валерій Дьяченко у суді розповів, що не вимагав ні в кого гроші, а потерпілого назвав крадієм. І гроші він сам запропонував, що охоронці, які затримали на території підприємства, яке належить Дьяченку, не викликали поліцію. Розписка була написана про те, що потерпілий зобов’язується віддати 10 тисяч доларів. Зі слів Валерія Гарійовича, батько потерпілого сказав, що може спочатку віддати 2700 доларів. «Я сказав, ну добре і попросив дружину… вона поїхала, взяла гроші. І при цьому не був присутнім, можете допитати мою дружину, - заявив Дьяченко. – Ніякого злочину я не скоїв. Людина захотіла відшкодувати збитки, чудово, нехай відшкодовує».

Підозрюваний, який з 31 липня перебуває в СІЗО, попросив звільнити його під підписку про невиїзд. Адвокати ж просили випустити його під заставу в 300 тисяч гривень. Дьяченко заявив, що буде активно співпрацювати зі слідством. Також припустив, що людина, яка звернулася до поліції, систематично щось крала з його підприємства і під час однієї з крадіжок й її затримали. «Другий варіант, він там з’явився, узгодивши з поліцією, і дав себе зловити», - припустив Валерій Гарійович, який цю справу вважає зведенням рахунків Хмельницькою міської радою за «шестирічну судову тяганину через «Бартерсервіс» (ринок, власником якого є пан Дьяченко – прим.авт). Поліція використала цю ситуацію, щоб відправити мене за грати, тоді їм легше буде забрати в мене моє майно».
Колегія суддів Апеляційного суду Хмельницької області прийняла ухвалу, якою не задовольнила клопотання адвокатів Дьяченка. А отже, він і надалі буде в слідчому ізоляторі до 25 вересня.

Валерій Дьяченко вважає себе не винним і каже, що не вимагав гроші

Нагадаємо, 60-річного Валерія Дьяченка затримали за підозрою в вимаганні 10 тисяч доларів США, три з яких він вже отримав. Йому загрожу від 3 до 7 років позбавлення волі.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую