ye-logo.v1.2

Рибний цех у спальному мікрорайоні Хмельницького «закоптив» сусідні будинки

Суспільство 5206
за парканом знаходиться рибний цех ТОВ «Продінвест»
за парканом знаходиться рибний цех ТОВ «Продінвест». Фото: автора

Мешканці мікрорайону Раково, як стверджують, уже зверталися і до екологів, і до влади, але результату жодного.

На неприємний запах та дим, який йде з рибного цеху, поскаржилися хмельничани редакції сайту «Є», у рубриці НарКор. Люди скаражаться на неприємний запах та їдкий дим, що йде з коптильні рибного цеху поблизу їхніх будинків.

Як з’ясувалося, скаржаться люди на ТОВ «Продінвест», яке працює по вулиці Гарнізонній, 6А у Раково. Ми навідалися на підприємство разом з працівниками управління екології та контролю за благоустроєм міськради, проте на територію нас не пропустили і з керівництвом поспілкуватися не вдалося.

В управлінні екології кажуть, контролюючих функцій немає, оскільки держава встановила мораторій на перевірки. Тому на підприємство працівники можуть потрапити лише за згодою директора, який, певна річ, такої згоди надати не хоче. Коли ми прийшли, нам відчинив сторож і сказав, що директора на місці немає і коли буде, не знає.

Роман Міцінський, головний спеціаліст відділу управління з питань екології та контролю за благоустроєм, розповів, що уже не вперше приходить за зверненнями на це підприємство. Кілька років тому люди постійно скаржилися на рибний цех. За словами пана Міцінського, раніше їм ніхто з підприєства навіть не відчиняв.

«У нас немає повноважень, ми можемо тільки прийти поговорити і це все, що ми можемо», – говорить пан Роман.
Хоча підприємство й знаходиться у спальному районі міста, та, за словами еколога, від огорожі до будинку є 50 метрів, а це означає, що санітарні норми витримані.

«Все, що я можу порадити – це звертатися до екологічної інспекції, а як тільки з’являється сильний дим викликати лабораторію», – каже Міцінський.

Мешканці сусідніх будинків, які прийшли під стіни рибного цеху кажуть, працює він переважно вночі, а в таку спеку дим та запах відчувається особливо нестерпно. Мешканка сусіднього будинку Наталя Кухарук говорить: «Я почала цього року цим займатися, бо це нестерпно. Не можна спати вночі та відчинити вікна. Я особисто неодноразово дзвонила і в санстанцію, і поліцію, пожежну».

Жителі мікрорайону розповідають, що кілька років тому вже порушували цю проблему, писали у різні інстанції листи, а цех як працює, так і працював. Стверджують, що будуть робити спроби і надалі, у них немає іншого виходу.

Ксенія КОСЮК.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую