ye-logo.v1.2

На Хмельниччині три фіктивних підприємства намагались привласнити із бюджету 8 мільйонів гривень

Кримінал 1570
Керівники ТОВ безпідставно заявили про відшкодування із бюджету ПДВ на суму понад 8 мільйонів гривень
Керівники ТОВ безпідставно заявили про відшкодування із бюджету ПДВ на суму понад 8 мільйонів гривень. Фото: uk.vnews.agency

Наразі встановлюють обставини вчинення злочину та винних осіб.

На початку 2016 року у Хмельницькому було створено три будівельні ТОВ. У фіскальній службі кажуть, що в підприємств не було необхідних умови для здійснення такого виду  господарської діяльності.

«Зокрема у ТОВ не було  найманих працівників, основних засобів, виробничих активів, об’єктів будівництва, складських приміщень, транспортних засобів, дозволів на виконання будівельних робіт тощо. Це все вказує на фіктивність підприємств, які були створені саме для прикриття незаконної діяльності, що полягала у безпідставному відшкодуванні податку на додану вартість з державного бюджету та можливому подальшому привласненні цих коштів», - повідомляють фіскальники.

У такий злочинний спосіб засновники та керівники ТОВ безпідставно заявили про відшкодування із бюджету ПДВ на суму понад 8 мільйонів гривень.

Кримінальне провадження зареєстроване за фактами вчинення кримінальних правопорушень, передбачених частиною 2 статті 15, частиною 5 статті 191 (замах на привласнення чужого майна, вчинене в особливо великих розмірах), частиною 1 статті 205 (фіктивне підприємництво) КК України. Наразі встановлюють обставини вчинення злочину та винних осіб.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую