ye-logo.v1.2

Підприємство “Красилівліс” звинувачують у незаконній порубці дерев на 2,7 мільйона гривень

Кримінал 2419
У прокуратурі зареєстрували кримінальне провадження за фактами незаконної порубки дерев
У прокуратурі зареєстрували кримінальне провадження за фактами незаконної порубки дерев. Фото: khmel.gp.gov.ua/ua/index.html

Уже проведено 8 санкціонованих обшуків у службових приміщеннях комунального підприємства та помешканнях його працівників.

У прокуратурі області повідомляють, що службові особи підприємства “Красилівліс” упродовж 2015-2016 років, здійснили незаконну порубку 404 дерев порід дуба (в тому числі багаторічних діаметром понад 1 метр), береста, граба, клена, черешні, ясена. Робили це вони з метою неправомірного отримання додаткових доходів, поза межами ділянок, відведених для вирубки лісу.

“За підрахунками екологічної інспекції, такими злочинними діями довкіллю завдано матеріальної шкоди на суму майже 2,7 млн гривень. У рамках розслідування провадження, 12 серпня, за процесуального керівництва прокуратури спільно з працівниками служби безепеки, управління захисту економіки та поліції в області, проведено 8 санкціонованих обшуків у службових приміщеннях комунального підприємства та помешканнях його працівників. Виявлено і вилучено речові докази, які можуть свідчити про причетність цих осіб до вчинення злочинів: документацію, бензопили і клейма, грошові кошти у гривнях та валюті тощо. На господарстві одного з працівників КП виявлено лісоматеріали породи дуба”, - розповідають у прес-службі прокуратури.

За матеріалами Державної екологічної інспекції та УСБУ в області, у прокуратурі зареєстрували кримінальне провадження за фактами незаконної порубки дерев на території лісокомунального сільськогосподарського підприємства “Красилівліс” та зловживання службовим становищем посадовцями цього підприємства, що спричинило тяжкі наслідки (статтею 246, частини 2 статті 364 КК України).
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую