ye-logo.v1.2

Прапорщика-прикордонника за дезертирство засудили до року тримання у дисбаті

Кримінал 2436

Чоловік не повернувся у частину після 5-денної відпустки.

За дезертирство, вчинене в умовах особливого періоду (частина 3 статті 408 ККУ), засудили прапорщика Національної академії ДПС України. Винному призначили покарання у вигляді тримання в дисциплінарному батальйоні строком на 1 рік.

“В ході судового слідства і під час розгляду справи було доведено, що прапорщик, з метою ухилитися від несення обов'язків військової служби, у березні 2015 року не з'явився з відпустки без поважних причин. Понад рік він перебув на заробітках у Російській Федерації. Чим там займався нам не відомо. Сам засуджений стверджував, що просто заробляв кошти, щоб утримати сім'ю. Суд врахував всі ці обставини і встановив таку міру покарання”, - повідомляє заступник військового прокурора Хмельницького гарнізону Західного регіону України Юрій Лужняк.

За його словами, військового призвали в липні 2014 року. Був в зоні АТО, однак, коли дали йому відпустку, у березні 2015 року, строком на 5 діб — прапорщик без поважних причин не повернувся у на службу. Затримали чоловіка під час перетину кордону.  

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую