ye-logo.v1.2

Похвилинний розклад хмельницьких тролейбусів відтепер не лише на табло, але й на смартфоні

Суспільство 16503
Ось так виглядає додаток на смартфоні
Ось так виглядає додаток на смартфоні. Фото: автора

Інформаційні табло з похвилинним розкладом руху тролейбусів вже взялися встановлювати на зупинках міста.

Розклад руху муніципального транспорту перенесли і у електронну площину – розроблено сайт та мобільний додаток.

Наразі відбувається процес встановлення інформаційних табло на зупинках. Завдяки ним можна дізнатися час прибуття тролейбусів, а також номер маршруту та інтервал руху на зупинках громадського транспорту.

Табло розробляла компанія із Вінниці. До речі, зовнішій вигляд і принцип роботи ідентичний до вінницького.

Як повідомив головний інженер КП «Електротранс» Олексій Ковтун, наразі встановлено близько 30 інформаційних табло і з кожним днем їх кількість зростає. Загалом їх має бути 187.

«Компанія-розробник передала доступ управління нашому системному адміністратору, тож якщо потрібно внести якійсь корективи, то це не проблема, – говорить Олексій Ковтун. – Крім того, якщо відбулися зміни у розкладі, достатньо лише роздрукувати на кольоровому папері новий розклад і наші працівники його замінять».

Щодо того, чи буде подібний розклад і для маршрутних таксі, представник розробника Юрій Степанець сказав, що вони готові братися за це, однак замовлення такого не було.

На самих інформаційних табличках також розміщений QR-код, який розпізнається смартфонами і в режимі онлайн переглянути графік руху тролейбусів для кожної зупинки. Або ж, варто просто встановити мобільний додаток rozklad.in. Щоправда, доступний лише для користувачів Android.

Ми перевірили як працює додаток. Загалом досить простий у користуванні: показує похвилинний розклад у вихідні та будні, є нічний графік, повний розклад руху того чи іншого тролейбуса. Проте розділ «пошук» станом на вечір 15 серпня не працював. Тобто, якщо захочете дізнатися який тролейбус курсує з конкретної зупинки у певному напрямку, то поки пошук вам цієї інформації не видасть.

Ми повідомили про неполадку розробникам і ті обіцяли її виправити.  

Ксенія КОСЮК.

Фото автора.

Коментарі:

Леонід 16.08.2016 18:17

Це, звичайно,ви, Світлано прикальнулися про бабусь, але якщо насправді, то дуже класний додаток, я щойно поставив і настільки все зручно, раніше завантажував розклад руху з сайту електротрансу і підбирав собі зручний тралік, а зараз - казка, якщо ще зроблять on-line орієнтація зупинки і, то взагалі буде кул, всім рекомендую.

Світлана 16.08.2016 14:18

Залишилось тільки роздати бабусям і дідусям, які складають чи не 80% пасажирів тролейбусів, смартфони...

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую