ye-logo.v1.2

У Дунаєвецькому районі на землях сільськогосподарського призначення підприємці викопали кар'єр

Кримінал 1875
Працівниками поліції розслідують злочин
Працівниками поліції розслідують злочин. Фото: khmel.gp.gov.ua/ua/index.html

Факт порушення встановила прокуратура.

У Дунаєвецькому районі на 5 гектарах із 12, які було передано у  приватну власність для ведення особистого селянського господарства,  з’явився кар’єр. У прокуратурі області кажуть, що шість земельних ділянок сільськогосподарського призначення по 2 гектари кожна, розташованих поруч, у 2010 році отримали підприємтсва та двоє громадян.

«Згідно з цільовим призначення земель, на них мала б вирощуватися сільгосппродукція.  Однак з’ясувалось, що всупереч законодавству, без зміни цільового призначення та відповідної сплати до бюджету втрат сільськогосподарського виробництва, посередині площі невідомими особами незаконно знято родючий шар ґрунту і проведено видобуток корисних копалин. Це призвело до виведення земель із сільськогосподарського обороту та втрати їх родючості», - повідомляють у прокуратурі області.

За фактом безгосподарського використання земель  прокуратурою області внесено до ЄРДР відомості про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого  статті 254 КК України. Працівниками поліції, які розслідують вказаний злочин, встановлюють причетних, суми завданої шкоди та інших важливих у провадженні обставин.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую