ye-logo.v1.2

На землі, яку віддали в оренду на 49 років, зробили ставок

Кримінал 2081
Орендар, як кажуть у прокуратурі, без дозволу зробив водоймище
Орендар, як кажуть у прокуратурі, без дозволу зробив водоймище. Фото: khmel.gp.gov.ua

За цим фактом відкрите кримінальне провадження

За інформацією начальника Новоушицького відділу Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури Володимира Гурняка, у 2010 році районною державною адміністрацією з місцевим мешканцем строком на 49 років укладено договір оренди земельної ділянки 12 гектарів та вартістю понад 200 тис. грн., розташованої на території однієї з сільських рад.

Відповідно до умов договору, ця земля призначалась для ведення товарного сільськогосподарського виробництва. Проте, як встановлено прокуратурою, на частині земельної ділянки площею 4 гектари, орендар згодом розмістив водоймище.

При цьому, як повідомляють у прес-службі обласної прокуратури, цільове призначення вказаних сільгоспземель на землі водного фонду не змінювались, а передбачені в таких випадках законом втрати сільськогосподарського виробництва у бюджет не сплачувались.

За цим фактом вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ст. 254 (безгосподарське використання земель) КК України, прокуратурою внесено відомості до ЄРДР. Досудове розслідування здійснюється слідчими поліції.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую