ye-logo.v1.2

За краще читання віршів Жадана — книга з автографом у подарунок

Культура 2795

У Хмельницькому вперше відбулися Жаданочитання.

Поезію Сергія Жадана читали у Книгарні «Є» 18 серпня. Окрім послухати вірші у затишній атмосфері книгарні, усі охочі мали можливість взяти участь у читаннях та продекламувати улюбленого вірша.

Таїсія Баратасюк, старший адміністратор Книгарні «Є» у Хмельницькому, розповіла, що “ідея з Жаданочитанням виникла спонтанно”.

“Нам написав хлопець, який проводив Кінгочитання, і запропонував провести ще й вечір поезії Сергія Жадана. Ми завжди «за» будь-яким ідеям. До того ж маємо сцену і обладнання. Цікавим є те, що Сергій Жадан зі сходу, він пропагує все-таки українську культуру, він пише українською, і це класно. Він їздить дуже багато по зоні АТО, дає концерти”, - зазначила Таїсія.

У декламуванні віршів взяло участь 11 учасників. Тих, хто найкраще впорався із завданням чекали подарунки, які сам автор Сергій Жадан передав до Хмельницького. Кращих читачів поезії виявилося шестеро, тому трійку фіналістів обирали вже таємним голосуванням. Перше місце зайняла Юлія, консультант Книгарні «Є», друге – Сергій, єдиний хлопець серед учасників, а от на третє місце претендувало одразу троє учасників. Довелося провести ще один тур, і перемогу здобула Катерина Бішарєва - дівчина, яка зараз проводить у Книгарні «Є» лекції з живопису. 

Учасники по черзі декламували вірші

Призом для усіх трьох були книги Сергія Жадана з автографом автора.

Ті ж, хто прийшов на літературний вечір у якості слухачів, казали, що це була чудова нагода, гарно провести час, послухати вірші Жадана і поспілкуватися з однодумцями.

Чимало охочих прийшло послухати вірші Сергія Жадана

Переможці читань отримали подарунки від Сергія Жадана.

Катерина ДЯДЮК, 

Фото і відео Сергія ШВЕЦЯ.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую