ye-logo.v1.2

У Городку відкриють Алею Слави в пам’ять Героїв Небесної Сотні та війни на сході

Суспільство 5067
Над зведенням пам
Над зведенням пам'ятника працювали активіста Городка.. Фото: Ангеліни МОВЧАН.

За сприяння активіста і депутата Городоцької міської ради Петра Войталюка незабаром з’явиться Алея Слави, присвячена пам’яті Героїв Небесної Сотні та військових дій на Сході.

У центрі невеличкого скверу — монумент жінки, яка тримає свого загиблого сина. За задумом автора, депутата Городоцької міської ради Петра Войталюка, ця статуя — пам’ятник усім жінкам — матерям, дружинам, які не дочекалися своїх синів, чоловіків.

«21 героя Небесної Сотні я знав особисто, — каже Петро Броніславович. — З двома — Миколою Дзявульським і Сергієм Бондарчуком — спілкувався майже щотижня. Й після їхньої загибелі дав собі обітницю вшанувати пам'ять своїх товаришів, які загинули за нашу незалежність. А після Євромайдану — ще й АТО, скільки хлопців загинули! Про цю трагедію українського народу потрібно пам'ятати».

З ідеєю про встановлення пам’ятника Героям Небесної Сотні (АТО тоді лише починалося) Петро Войталюк, тоді депутат районної ради, виступив трохи більше двох років тому. Однак серйозна хвороба не дала йому тоді втілити задум у життя. Згодом відбулися вибори, Петра Броніславовича обрали депутатом міської ради.

Петро Войталюк каже, мешканці мікрорайону, що у старому цукровому заводі, запропонували облаштувати місце біля будинку культури, де колись був танцмайданчик. Активістки Зіна Залюбовська та Галина Кльоц привезли саджанці сосни, спільними зусилля висадили дерева.

«У центрі цього імпровізованого скверу були залишки колишнього фонтану. Я й подумав, що було б добре облаштувати на цьому місці клумбу і встановити пам’ятний знак. Про задум розповів виборцям і друзям, мене підтримали. Щоб усе було законно, отримав дозвіл на будівництво пам'ятника від міської ради. Допомагали усі — і мої друзі з інших міст і сіл Хмельниччини та навіть з інших областей, і місцеві підприємці та звичайні мешканці. Найбільшу допомогу надавала місцева швейна фабрика. Багато роблю сам».

Такі плити встановлені по обидва боки пам'ятника

Зараз роботи майже завершені. Відкрити пам’ятник планують на завтра, 22 серпня. Як повідомили у Городоцькій міській раді, відкриття та освячення пам´ятника Героям розпочнеться о 13:00 на Заводській Площі мікрорайону «Цукровий завод». Після урочистостей священики усіх конфесій міста служитимуть панахиду в пам´ять про загиблих Захисників.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую