ye-logo.v1.2

Німці зацікавилися хмельницьким сміттєзвалищем

Економіка 2638
Сміттєзвалище в Хмельницькому накопичило не одну тонну сміття, під яким є чимало газу, який потрібно викачувати, щоб не сталося лихо
Сміттєзвалище в Хмельницькому накопичило не одну тонну сміття, під яким є чимало газу, який потрібно викачувати, щоб не сталося лихо. Фото: з архіву

Щоправда, будувати завод вони не збираються, а хочуть зайнятися газом

 ТОВ «Спільне українсько-німецьке підприємство» Альтернативні енергосистеми і технології захисту оточуючого природного середовища» не проти зайнятися утилізацією звалищного газу на Хмельницькому полігоні твердих побутових відходів. Про це говорилося на зустрічі представника компанії Йорка Майсснера з міським головою Хмельницького Олександром Симчишиним.

За повідомленням прес-служби міської ради, представники інвесторів та влади домовилися про те, що після вивчення документації будуть проведені аналізи звалищного газу з Хмельницького сміттєвого полігону, після цього можна буде говорити про необхідну суму грошових вкладень для його утилізації.

Як зазначили в міськраді, ця компанія вже має досвід у реалізації подібного проекту в Вінниці. До 2012 року на території Вінницького полігону було встановлено 12 свердловин та стаціонарний факел і газовий компресор з газоаналізатором. До грудня 2014 року в високотемпературному факелі було спалено 3 млн. м3 метану. А в грудні систему доповнили когенераційною установкою для виробництва теплової та електричної енергії. Усі ці нововведення призвели до значного зменшення негативного впливу на навколишнє природне середовище. Також припинились пожежі на сміттєзвалищі, та суттєво знизилася загазованість повітря у навколишніх населених пунктах. Інвестиція у проект з переобладнання сміттєзвалища у Вінниці складає понад півтора мільйона євро.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую