ye-logo.v1.2

Учасників АТО і волонтерів з Хмельниччини нагородили недержавними орденами та медалями

Суспільство 5477
Подолянам вручили нагороди
Подолянам вручили нагороди. Фото: автора

У День Прапора подолянам вручили відзнаки.

 Дев’ятьох мешканців Хмельниччини нагородили сьогодні, 23 серпня, орденами «За розбудову України» та медалями «25 років незалежності України». Відзнаки отримали ветерани та воїни АТО, волонтери і лікарі.

Як зазначив заступник голови обласної ради Валерій Лесков, ці нагороди – недержавні, їх отримують українці за захист держави, волонтерську роботу та всебічну підтримку бійців, які захищають територіальну цілісність країни.

«Ці загальноукраїнські недержавні відзнаки, як і відзнака «Народний герой», є досить вагомими і цінними. Нинішнє нагородження - це ініціатива спілок ветеранів АТО і волонтерів, які звернулися до обласної ради, щоб ми зробили подання на фонд нагородження «Україна». Ми маємо відзначати таких людей. Державні структури можуть нагородити не всіх, а ми тут на місцях можемо удостоїти гідних», - сказав Валерій Лесков.

Серед тих, хто отримав нагороди, - тендітна молода жінка-медик Анжела Логачова. Їй вручили медаль «25 років незалежності України». Жінка каже, що в армії вже все життя, бо народилася в сім’ї військових.

Серед удостоєних нагород – військові, волонтери, медики і навіть освітяни

«У кожного з нас є свій обов’язок. Напевно, то була наша доля – побувати там, де ми побували, де велися активні бойові дії: Степанівка, Савур-Могила. Я вважаю, що кожен має бути на своєму місці: хтось на передовій, а хтось в тилу», - переконана Анжела Логачова.

Жінки також виконували обов'язок на Сході

«Як би не було важко, але за довгий час ми зрозуміли, хто хоче змін в країні, хто ризикує життям, захищаючи кордони. Приємно, що попри все люди не зневірилися і далі допомагають чим можуть. Патріотичний дух не зник, і без згуртованості громади ми, волонтери, не змогли б зробити жодної поїздки», - каже голова ГО «Тепло рідних сердець» Леся Стебло, яка також отримала медаль.

Нагородження стало можливим за поданням спілок учасників АТО краю

Отримали нагороди також керівник військового шпиталю Олександр Завроцький та керівник обласного онкологічного диспансеру Леонід Бридніков, учасники АТО і волонтери Віталій Дзяворук, Айдер Сайдаметов, Антоніна Бай і Юрій Попик. Нагородили орденом і весь колектив кафедри соціальної роботи і соціальної педагогіки Хмельницького національного університету. Бійці, подякувавши за нагороди, висловили прохання до всіх подолян: допомагати реабілітуватися тим, хто повертається з неоголошеної війни.

Такі нагороди отримують ветерани та воїни АТО, волонтери й лікарі по всій Україні

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую