ye-logo.v1.2

Хлопчику, на якого впала бетонна плита, аквагримом зібрали понад 3000 гривень

Допомога 8215
Охочих було стільки, що навіть двоюрідній сестрі дівчат довелося взяти пензля
Охочих було стільки, що навіть двоюрідній сестрі дівчат довелося взяти пензля. Фото: автора

Дівчата розмальовували обличчя на майдані Незалежності.

Доньки Героя АТО Анатолія Суліми - Катя і Марина - на День Незалежності влаштували благодійну акцію. Дівчата розмальовували обличчя перехожим і таким чином збирали гроші на лікування Сашка Вишньовського. На хлопчика нещодавно впала бетонна плита. 

Валентина Суліма, мама дівчаток, каже, що її доньки займаються аквагримом уперше. Цією ідеєю загорілися, коли їх тата нагороджували орденом «Народний Герой України». Там була дівчинка, яка аквагримом збирала кошти на цю нагороду. Вони вирішили також спробувати. А кошти сьогодні збираємо для Саші Вишньовського. Він не може ходити і зараз перебуває у лікарні в тяжкому стані. Дівчатка аквагримом хочуть докластися, і хоч якось йому допомогти», - говорить жінка.

В організації благодійної акції дівчатам також допомогли волонтери з «Мистецької сотні «Гайдамаки». Олександр Попов, член Мистецької Сотні, каже, що тиждень тому їх організація взяла Олександра Вишньовського на поруки. 

Валентина Суліма підтримала ідею доньок і допомагала з аквагримом

«Тоді, коли сталася ця ситуація з хлопчиком, ми були у зоні АТО. Сім`я Вишньовських звернулася до нас, і одразу ж після повернення ми почали цим займатися. За перший тиждень вже вдалося зібрати близько 40 тисяч гривень. Це допомога не тільки від хмельничан. Завдяки сторінці у «Фейсбуці» багато людей з інших міст дізнавалися про ситуацію і перераховували кошти прямо на картку мами Саші. Завдяки цьому зараз вирішилося питання, де і як будуть далі лікувати хлопчика» - розповів Олександр.

Олександр Попов прийшов підтримати дівчат з найменшими «Гайдамаками»

Дівчата розмальовували обличчя на майдані Незалежності. Першою, кому зробили аквагрим стала їх двоюрідна сестра – 13-річна Олександра. Їй намалювали герб і прапор України. Дівчинка каже, що прийшла підтримати сестер, і допомогти зі збором коштів на лікування Сашкові. Адже колись, гуляючи з друзями, сама ледь не потрапила в схожу ситуацію. Та й діти люблять акваргим, особливо маленькі, їм це в радість.

Охочих розмалювати обличчя було чимало

Коли дівчат помітили перехожі, з`явилася черга охочих. Дівчатка більше просили намалювати квіточки і метелики, а хлопці прапорці, герби, драконів і скорпіонів.

Семирічна Дар`я попросила намалювали їй квіточки, бо «дуже їх любить». Руслана Олійник, мама дівчинки, розповіла, що на День Незалежності приїхали з Віньковецького району разом з подругою. Хотіли донькам показати свято. Просто підійшли, бо вдома теж був аквагрим, і дівчаткам це дуже подобається. Приємно, що це благодійна акція, тому що для наших діток це є цікавістю, а для іншої – користю.

Про благодійну акцію Ярослав дізнався із соцмереж

Маленька подруга Дар`ї також зробила аквагрим. Дівчинка була задоволена результатом і ще довго розглядала малюнок у дзеркальці. Спочатку Каті допомагала Марина, а потім пензлик взяла і їх двоюрідна сестра Олександра. Радомир Кузнєцов, маленький козак-волонтер попросив дівчинку намалювати йому на правій руці герб, а на лівій - прапор.

Аквагрим коштував 20-30 гривень, але було чимало перехожих, які робили благодійні внески просто так, не в обмін на малюнок.12-річний Ярослав Бись розповів, що про цю акцію дізнався із соцмереж. "Дівчат особисто не знаю, але захотілося допомогти», - каже він. Та хлопчик все ж зробив малюнок в честь свята - герб і прапор України.

Катя і Марина Суліми робили аквагрим з першої до сьомої години, а потім перейшли до кінотеатру ім. Т. Шевченка і розмальовували обличчя хмельничан аж до десятої вечора. Загалом дівчатам вдалося зібрати 3 тисячі і 165 грн. на лікування Сашка Вишневського. Усі кошти передадуть особисто його мамі.

Катерина ДЯДЮК

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую