ye-logo.v1.2

У чемпіонаті України з волейболу гратимуть дві команди з Хмельницького

Спорт 1974
Новатор гратиме у Суперлізі чемпіонату України з волейболу, але й матиме дублерів, які виступатимуть рангом нижче
Новатор гратиме у Суперлізі чемпіонату України з волейболу, але й матиме дублерів, які виступатимуть рангом нижче. Фото: з архіву

Одна - в Суперлізі, друга – в вищій лізі.

Поки в першостях країни з волейболу триває міжсезоння, стала відома кількість команд, які виступатимуть у вищій лізі. В новому сезоні гратимуть 16 клубів, а не 8, як торік. Про це повідомляє прес-служба Федерації волейболу України.

Відзначимо, що в вищій лізі зіграє і хмельницький «Новатор-Прикордонник-2» - команда, яка буде дублюючим складом «Новатора», який новий сезон проведе в Суперлізі.

Отож, серед учасників вищої ліги будуть «Бахмут» (Бахмут), «Краматорськ», «ХОВУФКС» (Харків), «Екодім» (Вінниця), збірної України серед глухих під маркою «Інваспорт» (Київ), «Колос-Родничок» (Новоселиця), «Педуніверситет-ШВСМ» (Чернігів), «Барком-Кажани»-2 (Львів), «Булава» (Львів), «Спартак» (Свалява, Закарпатська область), «Олюртранс» (Луцьк), «Заваір» (Одеса), «ХАЕС-НАЕК» (Нетішин), НУФВСУ (Київ), "Новатор»-2-Прикордонник" (Хмельницький), СК «Херсон-Сіті» (Херсон).

Клуби будуть поділені на чотири групи по чотири команди та зіграють по одному матчі між собою, тобто кожен колектив проведе по 15 матчів. На другому етапі команди, які посіли 1-4-е місця, зіграють два кола в два тури. Другий етап вони розпочнуть з бонусними очками, відповідно зайнятим місцям: 1-е місце – 3 очки, 2-е – 2 і так далі. Перший тур приймає команда, яка посіла друге місце на першому етапі, другий тур – команда, яка посіла перше місце.
За 5-8-е, 9-12-е та 13-16-е місця команди зіграють в одне коло в один тур. Боротьба розпочинається без врахування очок, набраних в попередньому етапі. Команда, яка посіла перше місце, виходить в Суперлігу замість останньої команди за підсумками сезону в елітному дивізіоні. Команда, яка посіла друге місце у вищій лізі, зіграє перехідні ігри за право підвищитися у класі із сьомої командою Суперліги. Суперники зіграють серію з п’яти матчів до трьох перемог.

Коли розпочнеться сезон в вищій лізі поки що невідомо. А ось в Суперлізі – 21 жовтня.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую