ye-logo.v1.2

На Хмельниччині презентували досі невідомі фото шикування військ УНР

Суспільство 2191
Унікальність цих фотографій в тому, що на них зображено шикування військ УНР такими, якими ми їх ще практично ніколи не бачили
Унікальність цих фотографій в тому, що на них зображено шикування військ УНР такими, якими ми їх ще практично ніколи не бачили. Фото: kam-pod.gov.ua

На святкуванні вояки-реконструктори пройшли ходою від Старої фортеці до площі Вірменський ринок.

 До Дня Незалежності у Кам’янці-Подільському презентували унікальні фото періоду, коли місто було столицею УНР. Про це повідомили в прес-службі міської ради.

«Спільно із чотирма десятками львівських вояків-реконструкторів кам’янчани пройшли ходою від Старої фортеці до площі Вірменський ринок. Біля швейної фабрики презентували два цікавих фото 31 липня 1919 року: на них зафіксовано парад залоги міста Кам’янця-Подільського на цій же площі Вірменський ринок на честь приїзду місій країн Антанти», - зазначають у міськраді.

Презентовані світлини – лише збільшені копії. Оригінальні фото розміром 39x29 см наразі представлені на експозиційних вітринах Галереї мистецтв. Саме вони стануть першими предметами започаткованого проекту «Виставка одного експоната». Разом із унікальними фото тут презентують й інші атрибути доби УНР – патрони, світлини, вирізки з газет того часу.

Військово-історичний фестиваль ушосте відбувається у Камянці-Подільському - місті, яке і стало останньою столицею Української народної республіки. Реконструктори впевнені, що саме такі історичні фестивалі, коли Україна бореться за свою незалежність, є вкрай необхідними. Тож надіються, що якомога більше українців цікавитиметься історію своєї батьківщини і пишатиметься нею.
 

Коментарі:

Олег 01.09.2016 21:49

Презентували досі невідомі фото УНР- лише два? Чи світлин у Кам'янці було більше? Хочеться побачити усі! Це ж ексклюзив, про який ви пишете! Чи заними лише до "Галереї мистецтв"? Це у Київ, чи куди?

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую