ye-logo.v1.2

Майже сто тридцять тисяч школярів підуть у 765 шкіл Хмельницької області (уточнено)

Суспільство 1569
Цього року до школи підуть  14 тисяч 399 – першокласники
Цього року до школи підуть 14 тисяч 399 – першокласники. Фото: kidbook.com.ua

Таку освітню статистику озвучила сьогодні заступник голови Хмельницької обласної ради Неоніла Андрійчук.

Освітяни з усієї області сьогодні взяли участь у серпневій педагогічній конференції.

Приїхав до освітян Хмельниччини і заступника Міністра освіти і науки України Павло Хобзей. Педагоги підбили підсумки розвитку освіти на Хмельниччині у 2015-2016 навчальному році та окреслели завдання на 2016-2017 навчальний рік.
Неоніла Андрійчук повідомила, що цього року свої двері для школярів відкриють 765 загальноосвітніх навчальних закладів.

Навчатимуться у них майже 129 тисяч школярів, з них 14 тисяч 399 – першокласники.
До професійно-технічних навчальних закладів цього року підуть навчатися 10 тисяч 860 учнів. Також навчальний рік розпочнеться для більше 35 тисяч студентів вищих навчальних закладів.

«Серед першочергових завдань нового навчального року бачу, перш за все, зміцнення співпраці між місцевими радами області та навчально-освітніми закладами. Сподіваюся, що участь у нашому зібранні заступника Міністра освіти і науки України дасть орієнтири й на актуальні питання щодо створення опорних шкіл, їх матеріально-технічного оснащення та ремонту доріг до цих шкіл. Думаю, висловлю спільну думку з приводу того, що програма «Шкільний автобус» має передбачати не лише придбання нових автобусів, але й заміну тих, що експлуатуються вже більше 10 років», - зазначила Неоніла Андрійчук.

Надто важливою проблемою, заявила Неоніла Вячеславівна, залишається збереження здоров’я дитини упродовж навчання в школі. Це є сьогодні стратегічним напрямком розвитку, основним лейтмотивом освітньої політики. Важлива роль відводиться сьогодні органам місцевого самоврядування в питанні забезпеченні коштами на харчування дітей-сиріт, дітей з малозабезпечених сімей та сімей переселенців. Окремої підтримки потребують діти учасників АТО.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую