ye-logo.v1.2

Байкери на тарантасах і у вишиванках. У Меджибожі розпочався етнічний мотозліт

Культура 7775

Учасники фестивалю провели оригінальні перегони на тачанках з підшипниками.

Вчора, 26 серпня, у Меджибожі розпочався етнічний мотозліт «Wer Wolf 2016», приурочений до Дня Незалежності України. Байкери з різних куточків Хмельниччини, а також із Одеси, Києва та інших міст, завітали у фортецю. Заїхали навіть байкери з Польщі, щоправда тільки на годину, а потім продовжили подорож за своїм маршрутом.
Намети розмістилися прямо на території фортеці, поряд виблискують на сонці потужні мотоцикли. Гості підходять, уважно розглядають і фотографують залізних коней, а найсміливіші просять у господарів дозволу сфотографуватися з ними.

Мотоцикли розмістилися посеред фортеці.

Організатори, а це Хмельницька асоціація мотоциклістів, вирішили влаштувати саме етнічний зліт. А тому багато байкерів приїхали у вишиванках, шароварах, із українськими прапорами. У музичній програмі – виступи українських етногуртів та справжні козацькі розваги.


Багато байкерів приїхали з синьо-жовтими прапорами.

«З 2008 року ми проводили мотозліт у міському парку Меджибожа, цього разу вперше спробували у фортеці (однак це не перший байкарський фестиваль у фортеці, раніше його влаштовували інші організації – прим. авт.), - розповідає керівник Хмельницької асоціації мотоциклістів Володимир Бадлюк. – Завдяки таким тусовкам люди відкривають для себе Меджибіж, потім розповідають іншим. І з кожним роком сюди приїздить все більше людей».

Учасники етно-мтозльоту заїжджають у фортецю.


Наталя і Вадим Сарнацькі приїхали із Хмельницького, кожен на своєму байку.

Працівники Державного історико-культурного заповідника «Межибіж» на чолі із директором Олегом Погорільцем радо вітають байкерів, влаштовують для них екскурсії фортецею. Для поважних гостей навіть відкрили найпотаємніші куточки фортеці – підземелля, куди екскурсії проводять лише раз на рік – у Ніч музеїв.
«Сучасні байкери чимось нагадують лицарів, які подорожували на конях. Байк – це сучасний кінь, потужний, дорогий, це гордість господаря. І коли на територію фортеці в‘їжджає колона справжніх міцних чоловіків на залізних конях, вона оживає, вона відчуває їхній лицарській дух, - розповідає Олег Погорілець. – А тому ми раді вітати у нас байкарів, таким чином ми по-сучасному продовжуємо давні традиції».


Сучасність і старовина поряд.


Найоригінальнішим заходом першого фестивального дня стали перегони на тарантасах – маленьких саморобних тачанках на підшипниках, які свого часу були популярні серед дітей.

 

І хоча тарантасів на старт вийшло лише три (а ще один виявився справжнім літачком з крилами і пропелером), глядачі, як і самі учасники, залишилися дуже задоволеними дійством. Тепер організатори сподіваються, що ця ідея піде в маси і змагання на тарантасах стане популярним явищем.


Організатор ат учасник змагань Володимир Бадлюк сконструював свій тарантас власноруч, як і у дитинстві.

«Ідея таких змагань належить Олегу Погорільцю. Ми її з радістю підтримали і вирішили повернутися у дитинство, згадати той драйв і радість, а також випробувати чудовий асфальт навколо фортеці», - розповідає Володимир Бадлюк, який також взяв участь у змаганнях.


Свої тарантаси учасники перегонів майстрували власноруч із підручних засобів. Кажуть, що зараз вони вийшли значно кращими, ніж ті, що були у дитинстві.

Учасники повертаються на старт.

А один учасник – хмельничани Дмитро тарантасом не обмежився. Він виготовив невеличкий літачок на колесах із крилами і пропелером. Його транспортний засіб викликав у глядачів справжнє захоплення.

Змагання на тарантасах викликали найбільший інтерес у глядачів

Щоб тягнути літачок вгору, потрібні дві людини.

Глядачі розмістилися під стінами фортеці.


Після перегонів на тарантасах каталися усі охочі.

Сьогодні, 27 серпня, також заплановані різноманітні заходи в рамках мотозльоту. Зокрема, це козацькі розваги, футбольний турнір (з 13 години), виступ етногуртів (з 14 до 17 години) та рок-концерт (з 19.30).
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую