ye-logo.v1.2

У Хмельницькому прикордонники вшанували пам'ять колег, які загинули в зоні АТО у серпні 2014

Суспільство 5315

Тоді Держприкордонслужба зазнала найбільших втрат за весь час неоголошеної війни.

Серпень 2014 року для прикордонників став одним із найтрагічнішим. Тоді ситуація на сході країни значно погіршилась і Держприкордонслужба зазнала найбільших втрат за увесь період проведення АТО: загинуло 26, зникло безвісті 5 та поранено 76 прикордонників. Сьогодні, 30 серпня, у прикордоннй академії вшанували усіх тих, хто віддав своє життя боронячи країну.

“Тоді тривала низка запеклих бойових зіткнень та артилерійських обстрілів позицій прикордонних загонів. Загалом за 2 роки російської агресії 67 героїв-прикордонників віддали найдорожче — своє життя, захищаючи Батьківщину. П'ятеро вважаються такими, місце знаходження яких не встановлено. На минулорічному марші до Дня Незалежності Президент сказав, що хронологія незалежності могла б зупинитись на позначці 23 роки. Та завдяки мужності і героїзму українських воїнів, ми нещодавно відзначили 25-ту річницю і держава рухається вперед”, - каже ректора Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького Олег Шинкарук.

Усіх військовослужбовців, які загинули під час виконання завдань в зоні проведення АТО відзначили державними нагородами, а старшому лейтенанту В'ячеславу Семенову присвоїли високе звання “Героя України” посмертно.

Прикордонники вшанували пам'ять полеглих товаришів

“Сьогодні велика кількість прикордонників є учасниками АТО. Це Луганський прикордонний загін, Донецький, новоутворений Краматорський. Прикордонники служать в силах спеціальних операцій, виконують оперативні завдання на безпосередній лінії зіткнення, на так званому “нулі”. Це блок-пости, контрольні пункти на в'їзді і виїзді, на дорожніх коридорах, де ми забезпечуємо пропуск людей і вантажів через лінію зіткнення”,- додає ректор.

Офіцери та курсанти вишикувались на плацу академії

За його словами, нещодавно Голова Держприкордонслужби Віктор Назарено вручив ордер від новозбудованої квартири родині загиблого прикордонника Павла Дияка. Також, днями ключі від новеньких помешкань отримали 32 сім'ї прикордонників, 12 з яких — учасники антитерористичної операції. Також підтримують і поранених прикордонників. Наприклад, сержант Максим Схаб'юк пройшов реабілітацію в США і продовжуватиме службу в академії.

Державний гімн прикордонники виконали хором

Ректор розповів про втрати прикордонників у ході АТО

Усіх тих, хто загинув виконуючи військовий обов'язок, вшанували хвилиною мовчання

На території академії спорудили пам'ятний знак загиблим учасникам АТО
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую