ye-logo.v1.2

У Хмельницькому надрукують тисячу безкоштовних посібників з енергетичної освіти

Суспільство 5588
Посібник вже презентували журналістам
Посібник вже презентували журналістам. Фото: автора

Такі книги отримають навчальні заклади міста.

 У Хмельницькому місцеві активісти вирішили допомогти виховати екологічно свідому молодь, створивши збірник тренінгів з енергетичної освіти для навчальних закладів. Автори радять про ідеї сталого стилю життя і ресурсозбереження, які стають дедалі популярнішими, розповідати в ігровій манері. Вже незабаром посібники, як цікаво і доступно подавати цю тему, передадуть в навчальні заклади безкоштовно.

Збірник тренінгів з енергетичної освіти для навчальних закладів створено у рамках проекту CLEEN (ЕСКОМ) за фінансування Європейського Союзу. Серед тем: альтернативна енергетика, зміна клімату, енергозбереження тощо. У посібнику є коментарі відомих експертів і детально показано, як проводити лекцію, розміщено посилання на сайт, де можна переглянути відео і завантажити готові презентації.

«Тренінгів з енергоменеджменту насправді вистачає, однак унікальність нашого видання саме в тому, що воно друковане. У ньому є пояснення, як викладати цю тему для молоді доступно і цікаво. Наш формат – в ігровій манері, це є щось нове. Це є пілотний проект, щоб побачити, чи потрібна така освіта в навчальних закладах. Наші дослідження показали, що цих тем дійсно не вистачає», - каже голова правління ГО «Хмельницький молодіжний клуб розвитку» Степан Кушнір.

Активісти хочуть зробити доступною для молоді інформацію про енергозбереження

Спершу має вийти друком тисяча примірників, їх передадуть у школи і бібліотеки. Якщо книги стануть популярними – вийде новий наклад. Менеджер проекту CLEEN у Хмельницькому Артур Кокаревич додає, що збірник максимально зручний і простий та містить конкретні поради для викладачів.

Досвід Хмельницького переймають гості з Модови

Як зауважує Степан Кушнір, в рамках проекту уже відібрали 25 заявок на двомісячний навчальний курс для працівників сфери освіти, які працюють з учнями/студентами в школах, ПТНЗ та університетах Хмельницького. Вони першими тестуватимуть збірник.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую