ye-logo.v1.2

Понад 200 мільйонів гривень акцизного податку надійшло до бюджету Хмельниччини

Економіка 1262
60 відсотків становлять платежі від продажу нафтопродуктів
60 відсотків становлять платежі від продажу нафтопродуктів. Фото: vector.vpv.in.ua

Надходження роздрібного акцизного податку напряму залежить від позиції органів місцевої влади щодо легалізації бізнесу.

 До місцевих бюджетів Хмельницької області з початку 2016 року надійшло 210 мільйонів гривень акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів. Про це повідомили у фіскальній службі області.

Як зазначають фіскальники, 23 відсотки роздрібного акцизного податку припадає на надходження від реалізації алкогольних напоїв, 17 відсотків - від тютюнових виробів, 60 відсотків становлять платежі від продажу нафтопродуктів. 

На думку фахівців фіскальної служби, у забезпеченні системної сплати акцизних платежів до скарбниць територіальних громад важливу роль відіграє активна позиція їх керівників та представників громадськості, а також його прозоре та якісне адміністрування.

«Сьогодні місцеві громади отримують у своє розпорядження значні кошти від роздрібної реалізації підакцизних товарів. При цьому надходження роздрібного акцизного податку напряму залежить від позиції органів місцевої влади щодо легалізації бізнесу, прозорого та легального обігу таких високоліквідних товарів як алкогольні напої, тютюнові вироби та паливно-мастильні матеріали», – зазначає керівник Головного управління ДФС у Хмельницькій області Анатолій Марценюк.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую